Patissiers zijn in opkomst! We lezen het in de bladen en we zien het om ons heen. Steeds meer originele en overheerlijke creaties poppen up in kleine bakkerijen, concept stores of luxe patisserieën. Met name de jongere generatie weet hoe ze het aan moet pakken en naar welke smaken men tegenwoordig op zoek is. Zo ook de uit India afkomstige patissier Vipin Charly die in de keuken van het Waldorf Astoria in Amsterdam schittert. Bij een High Tea of Afternoon Tea denk je vaak aan comfort food tijdens de wintermaanden, lekker achterover zakken met een kop thee en scones.
Dat het ook anders kan en erg geschikt is tijdens een warme dag bewijst Charly met zijn zomerse Afternoon Tea. Niet alleen waan je je visueel in een ijszaak, ook de smaken zijn fris en verrassend gecombineerd. De welkomstcocktail bestaat bijvoorbeeld uit een gekoelde Earl Grey thee met zwarte bes en vlierbloesem, de toef suikerspin bovenop geeft je meteen een gelukzalig gevoel. Vervolgens val je van de ene ‘oh’ in de andere ‘ah’ bij het zien van de rozenyoghurt en frambozenmagnums, geitenkaas-tonijncornetto en lollypop met marshmallow en passievrucht. Mocht je dus oververhit raken van de warmte buiten (die hopelijk heel snel weer terugkomt), dan kun je je tegoed doen aan al het heerlijks in de koele Peacock Alley van het Waldorf Astoria. Tot eind augustus elke dag beschikbaar tussen 15.00 – 17.00 uur vanaf EUR 42,50 per persoon.