holland festival - daily cappuccino - lifestyle blog

Uittip: Holland Festival

Holland Festival kan je wel het belangrijkste internationale kunstfestival van Nederland noemen. En dit jaar vindt alweer de 70ste editie plaats van 3 t/m 25 juni. Het Fesival is vlak na de Tweede Wereldoorlog opgericht met als doel het tonen van nationale en internationale kunst. De organisatie van het Holland Festival hoopte (en hoopt) daarmee de aandacht op internationale samenwerking en uitwisseling te stimuleren.

Focus op democratie
Dit jaar kent Holland Festival een focus op democratie. In het muziekprogramma ligt de nadruk op componist George Crumb en op eigentijdse muziek uit Indonesië. Daarnaast keert voor het jubileumjaar een aantal kunstenaars terug die de geschiedenis van het Holland Festival kleurden. In totaal presenteert het Holland Festival in het hoofdprogramma 50 producties met 142 voorstellingen/concerten en 36 contextprogramma’s, waaronder 17 wereldpremières en 32 Nederlandse premières. Dat is veel, heel veel! En daarom zijn we maar wat blij dat het festival drie weken lang duurt.

HF Young
Nog fijner is wat de grootte van het aanbod betreft dat het fesival ook het onderdeel HF Young kent. HF Young is een community van jonge cultuurliefhebbers (25-39 jaar). In aanloop naar het festival worden speciale events georganiseerd en tijdens het Holland Festival kan je van mooie kortingen op voorstellingen profiteren. Na afloop van de voorstelling is er standaard een borrel en het eerste drankje krijg je gratis. Mooi meegenomen!

Tickets kopen? Dat kan via via www.hollandfestival.nl. Via die link kan je ook het hele programma bekijken.

Foto header: Mantra – Lucas en Arthur Jussen © Dirk Kikstra

Lees ook:  Must visit: street art tentoonstelling op straat!
Categories Events Media

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Uittip: Holland Festival

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *