Uittip: Holland Festival

by Imke Walenberg

Holland Festival kan je wel het belangrijkste internationale kunstfestival van Nederland noemen. En dit jaar vindt alweer de 70ste editie plaats van 3 t/m 25 juni. Het Fesival is vlak na de Tweede Wereldoorlog opgericht met als doel het tonen van nationale en internationale kunst. De organisatie van het Holland Festival hoopte (en hoopt) daarmee de aandacht op internationale samenwerking en uitwisseling te stimuleren.

Focus op democratie
Dit jaar kent Holland Festival een focus op democratie. In het muziekprogramma ligt de nadruk op componist George Crumb en op eigentijdse muziek uit Indonesië. Daarnaast keert voor het jubileumjaar een aantal kunstenaars terug die de geschiedenis van het Holland Festival kleurden. In totaal presenteert het Holland Festival in het hoofdprogramma 50 producties met 142 voorstellingen/concerten en 36 contextprogramma’s, waaronder 17 wereldpremières en 32 Nederlandse premières. Dat is veel, heel veel! En daarom zijn we maar wat blij dat het festival drie weken lang duurt.

HF Young
Nog fijner is wat de grootte van het aanbod betreft dat het fesival ook het onderdeel HF Young kent. HF Young is een community van jonge cultuurliefhebbers (25-39 jaar). In aanloop naar het festival worden speciale events georganiseerd en tijdens het Holland Festival kan je van mooie kortingen op voorstellingen profiteren. Na afloop van de voorstelling is er standaard een borrel en het eerste drankje krijg je gratis. Mooi meegenomen!

Tickets kopen? Dat kan via via www.hollandfestival.nl. Via die link kan je ook het hele programma bekijken.

Foto header: Mantra – Lucas en Arthur Jussen © Dirk Kikstra

Lees ook:  7 x must watch westernfilms aller tijden

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy