Prep je huid voor de zomer: 5 tips

by Isabeau Kamphuis

We hebben al aardig wat zomerse dagen achter de rug en wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Want bij warme zomerse temperaturen horen zomer jurkjes en werken aan je kleur. Wel belangrijk om te onthouden is dat je huid een stuk meer zon gaat zien de komende maanden en het is belangrijk om je skin care routine hierop aan te passen. Hier is ons lijstje met simpele tips en tricks, DIY’s en favoriete producten die je kunt toepassen op jouw summer skin care routine voor een gezonde huid!

1. Beginnend met een simpele truc waarmee je ook nog eens geld kunt besparen; scheren met kokosolie. Voor wie dit nog nooit geprobeerd heeft: kokosolie is super voor je huid en leidt tot een zacht, glad en irritatie vrije huid. Het is ook nog eens een stuk goedkoper en duurzamer dan een speciale olie of scheermouse.

2. We blijven nog even hangen bij de natuurlijke producten met deze simpele en heerlijke manier om je te helpen bij een zuivere huid. Tijdens de zomer is fruitwater één van onze favoriete drankjes, en dan hebben we het dus over water met fruit erin; puur natuur, heerlijk verfrissend en een makkelijke manier om je te helpen met het drinken van genoeg water. Voor een zuivere huid is de combinatie van komkommer, citroen en munt onze tip!

3. Fan van de komkommer en mint combi? Je bent niet alleen! Deze DIY sugar scrub is een absolute must-try. Wat heb je nodig? Een komkommer, 2 handjes verse munt, 50 gram kristal suiker en 4 theelepels magere olijfolie. Deze scrub is perfect voor het hydrateren van je huid en het wegwerken van dode huidcellen en laat je achter met een fris gevoel.

Lees ook:  5 x de beste barbershop van Nederland 

4. Wat niet vergeten mag worden in dit lijstje is een goede gezichtscrème met SPF tegen de harde UV stralen waar onze huid in de zomer mee te maken krijgt. Onze tip is de Rituals face moisturiser met SPF 30 of 50; deze gezichtscrème beschermt en ruikt geweldig en helemaal niet als zonnebrand. Hetzelfde geld voor de bijpassende zonnebrand!

5. Voor de dagen dat je jezelf niet alleen wilt beschermen tegen de zon maar ook opzoek bent naar een tint correcter zijn BB en CC crèmes met SPF je beste vriend. Onze favoriet is de Bobbi Brown BB Cream Broad Spectrum SPF 35 en op de tweede plaats de Maybeline New York Dream Fresh BB Sunscreen met SPF 30. Ga je liever voor een CC cream dan moet je de It Cosmetics Your Skin but Better CC++ Cream met SPF 50 proberen; wat kan deze crème niet? Alles wat je verwacht van een CC crème en meer!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy