Pesca, het neusje van de zalm op Taste Amsterdam!

by Odiel Mennink

Ieder jaar kijk ik er weer naar uit: Taste Amsterdam. Het allerlekkerste foodfestival. En dit weekend gaat het weer van start! Op dit eetfestijn in het Amstelpark wordt er gekookt door de beste chefs en presenteren toprestaurants hun favoriete gerechten. Dit jaar is ook visrestaurant Pesca erbij. Namens Daily Cappuccino mocht ik alvast genieten van hun Taste-menu.

Pesca, Taste AmsterdamHet Amsterdamse vistheater aan de Rozengracht bestaat alweer een jaar. Vis eten krijgt met dit foodconcept een totaal andere dimensie. Je kunt hier namelijk de vis zelf uitzoeken bij de viskraam: van oesters, roodbaars tot tonijnsteak. Daarna mag je kiezen uit een aantal overheerlijke salades en natuurlijk grote frieten. Na de viskraam loop je door naar de wijn- en lokale bierenkraam. En dat zijn niet de minste wijnen waar je uit mag kiezen: Gruner Veltliner (Fritsch), Sauvignon Blanc (Petit Bourgeois)…  Ik krijg buzzer nummer 14  (Amsterdams geluksgetal) mee en als de gerechten klaar zijn gaat er een alarm af en mag ik onze maaltijd zelf bij de kraam ophalen.

Pesca, Taste Amsterdam

Loopt het water je al bijna uit de mond? Pesca staat dit weekend met haar ‘Theatre of Fish’ dus op Taste of Amsterdam! Bryce Steba, chef bij Pesca Amsterdam, verrast je met een ‘fingerlikking’ Taste menu, bestaande uit:

Oester, met citroensap en migonette (zie foto), geserveerd met Cava Brut Reserva, Torre del Gal.

Pesca, Taste Amsterdam Gegrilde Gamba’s (Green Egg) met lekker veel knoflook, limoen en dragon (zie foto), geserveerd met Gruner Veltliner, Fritsch.

Pesca, Taste Amsterdam

Tonijn steak, met Griekse olijfolie, peterselie, citroensap en knoflook (zie foto), geserveerd met Pinot Noir, Coppola Votre Santé.

Lees ook:  Hotspot: Altijd in de buurt in Rotterdam

Pesca, Taste Amsterdam

Green-Shell Mossel, met zuurdesem, komkommer, borage en een espuma van cava.
geserveerd met Sauvignon Blanc, Petit Bourgeois.

Wij werden verwend met net een beetje meer zoals een onvergetelijk lekkere auberginesalade en signature dish zeebaars… (knipoog).

Pesca, Taste Amsterdam
Pesca, Taste Amsterdam

Pesca, Taste Amsterdam

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de grappige t-shirts van de medewerkers (you will see on Taste), de emmers aan de muur voor water en wijn én de bijzondere toiletten in het restaurant met als achtergrondmuziek cabaret.

De foto’s zien eruit om te smullen toch? Wil je niet achter het net vissen wat betreft eten op Taste Amsterdam, hop dan langs Pesca! En mocht je de tijd hebben, doe dan de groetjes aan Maartje. Door haar enthousiasme over het concept van Pesca voelden we ons als een vis in het water bij het vistheater in Amsterdam!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy