Met je kids op vakantie, wat, waar en hoe?

by Imke Walenberg

Elke soort vakantie kent zo zijn charmes. Zo kan ik soms met een kleine vleug weemoed terugdenken aan de backpack-vakanties door Europa en Azie toen ik een twintiger was. Hoewel ik ook echt wel weet dat die reizen zeker niet altijd zo geweldig en bovenal comfortabel waren. En de vakanties, als puber-zijnde, aan de Italiaanse meren met mijn ouders en oudere zus. Wat was ik met regelmaat heimelijk verliefd op (iedere zomer weer een andere) Italiaanse beach boy. En zo kent elke fase in je leven vaak weer zijn eigen type vakantie. Heb je twee puberende kids dan zal je toch net wat andere keuzes maken dan wanneer je met een baby en een peuter de wereld in trekt. Hetzelfde geldt voor wanneer je als single op reis gaat of juist met een partner, wanneer je 80 en niet zo goed ter been meer bent of wanneer je net je eindexamen hebt gedaan. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het soort vervoersmiddel dat je kiest om mee op vakantie te gaan… Wat in ieder geval voor al deze vakanties geldt; de ene soort vakantie is zeker niet per se leuker dan de andere. Zoals eerder gezegd, elke vakantie kent zo zijn eigen charmes.

Ikzelf zit momenteel in de fase dat ik een vakantie moet uitzoeken om met een baby en een dreumes (allebei onder de twee jaar oud) naar toe te gaan. Gelukkig vind ik het juíst een leuke uitdaging om met ze op reis te gaan en samen, om als gezin echt ‘op avontuur’ te gaan. Naar mijn idee kan je als jonge ouder ook niet snel genoeg beginnen met reizen met kids. Op die manier zie je minder snel beren op de weg en wordt een vakantie nooit een grote bom stress (het laatste wat je wilt toch?). Natuurlijk is het wel een luxe dat in deze tijd alleen al een kampeervakantie een stuk luxer kan worden gemaakt dan dat vroeger het geval was. Het woord ‘glamping’ is een ieder vast en zeker bekend… En omdat het nemen van een vliegtuig ook harstikke vanzelfsprekend is in vergelijking met 20, 30 jaar geleden, is de te ontdekken wereld ook een stuk groter geworden.

Vakantie met kids - Yellow Village - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

‘Glamping’-accommodatie in de Loire-streek van Yelloh Village

Om bovengenoemde redenen gaan we aankomende zomer bij Daily Cappuccino daarom onder andere testen hoe het is om bijvoorbeeld als single op actieve strandvakantie te gaan in Portugal, te backpacken met pubers in Griekenland en hoe het is om te kamperen/glampen met twee baby’s in Frankrijk. We starten aankomende maand met een kampeeravontuur in samenwerking met Yelloh Village in de mooie Franse Loire-streek. Dat klinkt als een voor de hand liggende gezinsvakantie. La douce France in combi met de familie. Maar hoe zorg je ervoor dat de plek van bestemming voor ieder wat wils heeft? Wat als het weer tegenvalt? En hoe voorkomen je dat je niet al te veel andere (Nederlandse) toeristen tegenkomt? We gaan het allemaal meemaken in de zomerspecials die we gaan maken. Wordt vervolgd!

Lees ook:  5 x de fijnste lunchplekjes in Maastricht 

Vakantie met kids - Yellow Village - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy