Koffie cocktails voor mannen

by Jorn Rohde

“Een mannenevent? Voor alleen mannen dus? Dat klinkt aan de ene kant heel leuk, want mannen onderling dat kan een grande fiesta zijn. Maar aan de andere kant ook weer helemaal niet, want we willen wel wat vrouwen hebben om naar te kijken. En wat gaan we dan doen? Koffie drinken? Met een likeurtje? Oh, het worden koffiecocktails. Met Licor43. Dat is toch dat vrouwendrankje? Oh shit, dat heb ik zelf ook in de kast staan. Vind ik eigenlijk wel lekker. Beetje zoet, maar who cares. Waar? Bocca… een toffe koffietent, in de Kerkstraat. Nee, die ken ik niet. Maar het klinkt eigenlijk wel goed. Ik ben erbij!”.

Koffie cocktails voor mannen - Licor 43 - Bocca - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Een paar dagen later fiets je zo door de stromende regen, wetende dat je die avond sowieso een (lichtelijk) aangeschoten cafeïnebom bent. Dat vooruitzicht stemt me tevreden want ik hou van koffie en ik hou van cocktails. Een paar maanden geleden leerde ik de Espresso Martini kennen en sindsdien weet ik dat de koffiecocktail een perfecte vervanger is voor je wodka-Red Bull. Je weet wel, als je eigenlijk geen zin hebt om te stappen en je van je bank wordt getrokken door je vrienden en je toch zo snel mogelijk dronken en “fit” wil zijn dan neem je zo’n drankie. BAM! Je bent weer ready om te shinen.

Koffie cocktails voor mannen - Licor 43 - Bocca - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Uiteraard kom ik te laat binnen en is Jasper, koffie-expert, al aan het oreren over de bonen uit Ethiopië, de koffietrends uit Colombia en hoe je de welke koffie je met welke alcoholsoort kan combineren. Ik mag gelukkig wel mee proeven. Met een lepel in de hand lopen de andere hippige gasten en ik een rondje langs kommetjes met drie koffie soorten. Van “pindakaas smaak” tot aan “slootwater” is de conclusie.

Lees ook:  Gespot: Bar Bitterbal, óók (of juist) voor fijnproevers

Koffie cocktails voor mannen - Licor 43 - Bocca - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogKoffie cocktails voor mannen - Licor 43 - Bocca - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Maar heel eerlijk, de mannen staan te trappelen om de gewone koffie in te ruilen voor de sterkere variant. Die met alcohol. Gelukkig weet Ruud, cocktailmixoloog, hoe hij de koffieboontjes moet mixen met de Spaanse likeur, Licor 43 en haar zusje Orochata. Een flink aantal “avontuurlijke” cocktails vliegen voorbij. Van de Licor Affogado, met een vanille ijsbolletje, tot aan de Cool Runnings, een op ijsthee-lijkende variant met tequila. Doe mij maar nog maar 10! Je begrijpt, de avond wordt steeds gezelliger en als er ook met vuur wordt gespeeld dan hebben de mannen het naar hun zin. Lang verhaal kort, koffie meets likeur = lekker man!

Koffie cocktails voor mannen - Licor 43 - Bocca - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogKoffie cocktails voor mannen - Licor 43 - Bocca - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Oh ja, het diner dat ik die avond had, heb ik al stuiterend om mijn stoel en onsamenhangend verhalen vertellend doorgebracht. Just a regular Friday night op donderdag dus…

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy