Je kind als vakantiefotograaf

by Imke Walenberg

Toen ik vroeger ging kamperen in Italië met mijn ouders en zus, kocht ik voor mezelf altijd een wegwerpcameraatje (nu weer helemaal hip trouwens). Want dan kon ikzelf ook foto’s maken van de dingen die ík leuk vond. De ‘echte’ fotocamera, daar mocht ik immers niet zomaar aankomen. Maar goed, dat is inmiddels alweer een jaar of 20 geleden….

Omdat kinderen alles vanaf een heel ander standpunt dan volwassen zien én dus ook fotograferen, kunnen foto’s een hele andere blik op een vakantie geven. Je kan echt een beetje deelgenoot worden van de belevingswereld van je kind als ouder, en dat is leuk! Want niet alleen zijn de foto’s die gemaakt worden een stuk onbevangener, maar vooral ook eerlijk. Wat dat betreft had ik graag in deze tijd kind willen zijn, want inmiddels is er op cameragebied voor kids namelijk veel meer te kiezen dan alleen een wegwerpcamera.

Omdat kinderen nu eenmaal niet altijd even zo voorzichtig zijn met een camera als een volwassene, is het handig om een juiste keuze in het soort camera te maken. Het merk Lexibook heeft bijvoorbeeld een aantal erg toffe digitale camera’s speciaal voor kids. Gemene deler is de eenvoudige bediening. Geen moeilijke instellingen, maar gewoon simpel en snel fotograferen. Vaak kan je ook nog filmpjes opnemen, leuk om een ‘vakantie-vlog’ te kunnen maken. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat; de camera’s zijn daarom allemaal voorzien van een kleurrijk design van bijvoorbeeld Disney’s Frozen, Peppa Pig of Cars. Extra tip: zorg voor genoeg geheugenkaartjes, want het is zonde om foto’s te moeten wissen omdat het geheugen vol is.

Lees ook:  Thuis in de Achterhoek: overnacht bij Villa Wanrooy voor een bijzonder smaakvolle ervaring

Zelf ook goed beslagen ten ijs komen tijdens je vakantie? Zorg dan voor een fijne systeem- of spiegelreflexcamera. Zodat ook jij, naast je kind, een mooi vakantiealbum kan maken bij thuiskomt!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy