Getest: TomTom Sports Runner 3

by Petrick de Koning

Het is weer lekker lang licht en de temperatuur is aangenaam. Voor mij betekent dat hardloopschoenen aan en naar buiten. Hoewel ik ook in de winter regelmatig hardloop, roept de lente vaak grotere ambities op. Toch weer proberen de duur en snelheid van mijn trainingen op te bouwen. Een goed sporthorloge met GPS en hartslagmeter is daarbij inmiddels onmisbaar. Mijn huidige is al weer een paar jaar oud, dus tijd om eens op pad te gaan met het nieuwste van het nieuwste: de TomTom Runner 3. In mijn geval de versie met Cardio & Music.

De eerste sporthorloges van TomTom Sports leken qua omvang nog erg op het navigatiekastje voor in de auto. Die tijd heeft het bedrijf echter ver achter zich gelaten. Het Runner 3 GPS- horloge is sportief en stijlvol. Het strakke, functionele design en de comfortabele band zorgen dat je het kleinood gerust de hele dag kunt dragen. Hoewel je even moet uitvogelen hoe je het horloge uit de band drukt en in de USB-kabel schuift, is installeren, uploaden en opladen een makkie. Ook de bediening spreekt voor zich. Met de navigatieknop bepaal je eenvoudig wat je tijdens je run wilt zien. Alleen het aantal kilometers als je op gevoel wilt lopen of ook je hartslagzone of tussentijden. Ook routes laden is heel eenvoudig. Zo kun je echt 100 procent focussen op lopen. Heerlijk trouwens dat je hartslag optisch gemeten wordt, dus geen gedoe met hartslagmeters en ruwe banden om je borstkas.

Muziek tijdens het lopen is voor mij geen must. Vooral omdat ik zo min mogelijk gedoe aan mijn lijf wil. Geen losse hartslagmeter dus en zeker geen telefoon aan mijn arm. TomTom Sports lost dat probleem volledig op. Je kunt er zo’n 500 nummers opzetten van iTunes of je Windows Media Player. Die muziek komt binnen via een lichtgewicht koptelefoon zonder onnodige draden. Genoeg reden dus om weer lekker muziek te luisteren als ik door de bossen en over de hei draaf. Bijna vanzelfsprekend registreert de Runner 3 ook allerlei fitheidsgegevens van de drager. Ik ben niet per se geïnteresseerd in het aantal calorieën dat ik op een gemiddelde dag verbrand. Toch moet ik bekennen dat de stappenteller iets in me aanwakkerde. Als ik ’s avonds mijn 10.000 stappen nog niet had gezet, maakte ik toch nog een ommetje om ze wel te halen. Zo zet TomTom Sports me ook aan tot bewegen zonder dat ik mijn hardloopschoenen aantrek.

Lees ook:  Draadloos muziek luisteren met Urbanista

Concluderend ben ik ronduit enthousiast over deze TomTom Runner 3. Het is een prettig te dragen GPS-horloge met zeer uitgebreide functionaliteit. En hoewel ik echt niet alle opties continu nodig heb, is het ideaal dat ik ze wel altijd om mijn pols heb! Happy runnings.

 

NB. Lees ook onze review van de TomTom Touch Cardio + Body Composition-fitnesstracker en doe mee met de speciale actie: Speciaal voor vaderdag mogen we er in samenwerking met TomTom Sports één  weggeven (ter waarde van €89,95). Laat ons daarvoor weten in de comments (hier op de website, Facebook of Instagram) waarom jouw vader deze tracker verdient!

 

Beeld: TomTom Sports

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy