Get ready: het tuinfeest seizoen is hier

by Isabeau Kamphuis

Misschien is het je opgevallen dat dit niet heet eerste tuin gerelateerd artikel is dat we recent met jullie gedeeld hebben. What can we say, we zijn helemaal in de zomerstemming en krijgen jeukende handen van alle deze leuke ideeën voor in de tuin. Aan de slag in eigen tuin is één van de meest ontspannende activiteiten die je in de zomer in je eentje maar ook met een partner kunt doen. Daarom voor vandaag een lijstje met do it yourself inspiratie om je tuin op te knappen en aan te kleden voor het seizoen van zwoele zomeravonden en tuinfeestjes.

Puntjes bijwerken
Nee, we hebben het niet over een bezoekje aan de kapper. Je tuin kan na een dorren winter en bloeiende lente waarschijnlijk wel een trim gebruiken. Niets wat een heggenschaar niet kan oplossen, want een bijgewerkte en verzorgde tuin maakt buiten zitten een stuk gezelliger.

Mini vuurkorf
Alles wat je nodig hebt zijn kleine terracotta potjes, wat aluminium folie en kooltjes. Voeg hier de ingrediënten voor smores aan toe en je hebt het perfecte toetje voor na een zomers BBQ.

Watermeloen ijsjes
Liever iets kouds? Probeer dan deze heerlijke watermeloen ijsjes. Alles wat je moet doen is een watermeloen in de mixer gooien en deze met een schijfje limoen en een stokje invriezen in een kartonnen bekertje. Simpel, zonder toegevoegde suikers en super lekker.

Floral flessenpost
Bloemen maken elke ruimte af en alhoewel je tuin er misschien al vol mee staat kun je er voor kiezen om ze ook nog in een of lege wijnfles te doen. Zo kleed je de tuin net iets meer aan voor een feestje. Je kunt deze flesjes ophangen of op tafel zetten.

Lees ook:  Dit zijn dé tuintrends voor 2020

Sfeerverlichting
Voor het geval dat het je nog niet is opgevallen; we zijn groot fan van fairylights en andere snoerverlichting voor buiten. Maar een andere, super simpel manier om wat sfeerverlichting toe te voegen aan je zomeravond is met deze DIY. Alles wat je nodig hebt zijn een paar lege potjes die je zo bij elkaar spaart/verzameld en waxinelichtjes. Wil je dit project iets verder personaliseren? Ga dan aan de slag met glasverf(pennen) en geef je lantaarns een leuke print of kleurtje. Optioneel maar wel heel leuk: hang ze in de boom, aan je schutting of een overkapping met een stukje touw en klaar!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy