Fidget Spinner - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De Fidget Spinner: wat je moet weten over de grootste rage van dit moment

Zoemmmmm. Nee, dat is tegenwoordig niet alleen het geluid van een wesp, bij of mug. Het is het geluid van het meest favoriete speeltje in kinderland op dit moment. De Fidget Spinner bestaat uit een schijfje met drie gaten die je tussen je duim en wijsvinger vast houdt. Geef het een spin en daar gaat ie: de spinner gaat rond en een licht gezoem neemt alle verveling weg bij kinderen.

Deskundigen hebben er verschillende meningen over. De één zegt dat het speeltje goed is voor de concentratie, vooral in de klas. Het lijkt naast verveling ook stress en angst weg te nemen. Het zou vooral goed werken voor kinderen met ADHD en autisme. De ander zegt dat geen mens zich op twee dingen kan richten. Of de spinner krijgt de aandacht, of het werk in de klas. Wat we kunnen stellen is dat geen enkel kind hetzelfde is, dus bij de één zal de werking anders uitpakken dan bij de ander.

Wat met zekerheid gezegd kan worden is dat de rage niet lijkt te stoppen. Kinderen zijn er gek op en dat lijkt nog even zo te blijven. De verschillende modellen en kleuren maken het er ook steeds leuker op. Het verschil in prijzen is op dit moment trouwens heel groot. Je kunt een Fidget Spinner aanschaffen voor vijf euro, maar ook voor 600 euro. Dan heb je wel een hele toffe met LED lampjes en kun je je eigen bedrukking uitkiezen.

Als je denkt dat de Fidget Spinner dit jaar is uitgevonden, dan zit je er heel wat jaren naast. Het speeltje werd in 1993 uitgevonden door een Amerikaanse, die het zoemende schijfje voor haar onrustige dochter heeft bedacht. In zo’n veertien jaar is het apparaatje uitgegroeid tot een ware rage. Aan elke rage komt natuurlijk ook weer een eind. Kijk maar naar de jojo en de scoobydoo-touwtjes. Hoe lang de Fidget Spinner een hit blijft is nog maar de vraag.

Lees ook:  Bedbox: koffer-en-bed-in-één

1 comment on “De Fidget Spinner: wat je moet weten over de grootste rage van dit moment

  1. Ik zal wel een simpele ziel zijn maar ik vind het een geweldig ding om mee te frutselen bij de tv of bij een enge film. Ik ervaar geen verhoging van de concentratie, maar 1,99 bij de Action vond ik precies de goeie prijs. :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *