tv-irritaties - Daily Cappuccino - lifestyle blog

De 5 grootste tv-irritaties van vroeger

Men zegt wel eens: vroeger was alles beter. Maar is dat wel zo? Op het gebied van internet en tv lijkt dit minder het geval. Het is misschien nu nog moeilijk in te beelden, maar vroeger hadden we nog niet de luxe om via Video On Demand (VOD) naar series te kijken. Je moest het doen met de analoge tv en de programma’s die de paar zenders die je toen had aanboden. Tegenwoordig is dat wel anders. Huishoudens hebben vaak meerdere smart tv’s in huis waarmee het hele gezin zelf kan bepalen wat ze willen zien. Het enige wat je nog nodig hebt is een VOD-abonnement en internet, en een hele wereld aan series staat voor je open. Tijden lijken dus veranderd, maar we weten allemaal nog wel wat we er vroeger wel niet voor over hadden om maar niet die nieuwste aflevering te hoeven missen. Hier zijn 5 dingen die je vroeger altijd deed om je favoriete serie te kunnen zien:

1) Je afspraak afzeggen omdat je die nieuwe aflevering wilde zien
Tegenwoordig kun je gemakkelijk series kijken waar en wanneer je wilt door de komst van opnemen, terugkijken, Netflix en andere VOD-aanbieders. Vóór die periode moest je altijd al je afspraken afzeggen omdat je om half negen echt klaar moest zitten om de ontknoping van de Prison Break-cliffhanger maar niet te hoeven missen. Je had ook niet echt een andere keus, want waar moest je de volgende dag anders over praten bij de koffieautomaat? En er was niet echt een andere manier om het later terug te kijken. Je vond het trouwens geen probleem om even bij je beste vriendin langs te gaan, maar alleen als bij haar thuis die ene serie (lees: GTST) ook aan zou staan. Anders kwam je niet, hoor.

Lees ook:  Een app die meet hoe ‘hangry’ je bent

2) Vechten om lege videobanden
Voordat je series kon opnemen via je Interactieve TV, moest je elke dag je afleveringen opnemen op de videorecorder. Gelukkig hadden videobanden een plastic schuifje dat je om kon zetten zodat je niets over de inhoud kon opnemen. Om te voorkomen dat je moeder suffe kookprogramma’s over je dierbare Friends-afleveringen heen tapete, kon je daarom er beter voor zorgen dat je dat plastic schuifje van je videoband verwijderde. Het slimst was om je videobanden vervolgens ook nog te verstoppen, want je moeder had echt wel door dat een plakbandje als vervanging van het schuifje kon dienen om zo de opgenomen inhoud weer te kunnen overschrijven. En bij gebrek aan opneemvideobanden, was geen een videoband in huis veilig voor die saaie programma’s van je moeder.

3) Primetime-oorlog voeren met je familie over de tv
Weet je nog? Die onvermijdelijke oorlog die je dagelijks moest voeren met je broer of zus? Met als hoofdprijs: volledige zeggenschap over de afstandsbediening. Er was namelijk maar één tv in huis en alle leuke programma’s begonnen natuurlijk allemaal rond de zelfde tijd: na het eten. Het was een echte strijd over wie zijn of haar zin zou krijgen (voordat je ouders tussenbeide zouden komen en als ultimatum besloten op te zetten wat zíj wilden zien). Of misschien waren er wel meerdere tv’s in huis, maar zou een nederlaag een verbanning naar dat stomme kleine tv’tje in de serre betekenen. En dat wilde je ook niet, want daar was het altijd koud.

Lees ook:  10 x slim besparen op telefoonabonnementen en smartphones

Wil je weten wat de andere twee irritaties zijn? Lees het artikel verder op KPN.

0 comments on “De 5 grootste tv-irritaties van vroeger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *