5 x het perfecte bad

by Isabeau Kamphuis

Kleine momenten voor jezelf in de dag vinden waarop je even kan ontspannen. Een goed glas wijn, luisteren naar je favoriete muziek, een goed boek erbij pakken, of gewoon een combinatie van allemaal terwijl je onder uitzakt in een ligbad. Maar wist je ook dat een bad veel meer kan doen dan alleen de dag van je afspoelen? Het begint allemaal met de juiste temperatuur en door de toevoeging van bepaalde ingrediënten voel je je als herboren.

1) Detox
Er zijn een hoop ingrediënten die we in onze smoothies en sapjes stoppen tijdens een detox. Maar wat niet veel mensen weten is dat de meeste van deze ingrediënten ook werken in een bad! Probeer eens groene thee, honing, gember, kaneel of een mix van deze natuurlijk stressbestrijders. Niet alleen verrichten ze wonderen, het ruikt ook nog eens super lekker.

2) Anti-griep
Gember werkt trouwens niet alleen goed bij een detox maar doet ook wonderen in bad wanneer je de griep hebt. Gaat deze griep gepaard met een flinke verkoudheid en verstopte holtes? Probeer dan eucalyptus en na 10 minuten kun je weer normaal ademen.

3) Anti-stress
Een stressvolle week achter de rug? Jouw vrijdagavond is op zoek naar een lavendelbad. Koop wat lavendelolie of een heerlijke lavendel bathbomb en maak de ervaring compleet met ontspannende muziek en lavendel kaarsen.

4) Poriën
Last van grote en aanwezige poriën? De oplossing is een citroen bad; citroensap zorgt ervoor dat je poriën dicht gaan/kleiner worden. En het is ook nog eens enorm verfrissend!

5) Sun burn remedy
Last but not least, het bad om je huid te helpen met afkoelen en herstellen nadat je iets te lang in de zon hebt gezeten. Waar we normaal de “niet te heet niet te koud” regel hanteren wil je in dit geval van de warme kraan afblijven. Het magische ingrediënt wat je bij een verbande huid kunt toevoegen is melk. Dit klinkt misschien apart, maar geloof ons; niks is beter voor jouw rode schouders. Maak het achteraf af met een aloë vera lotion.

Lees ook:  How to: zo creëer je de ultieme werkplek in eigen huis

Nog op zoek naar het perfecte bad voor ultieme ontspanning? Vind de perfecte match bij tegeldepot.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy