Wax Bar Challenge voor zomerproof benen

by Imke Walenberg

Nadat onze ‘wintervacht’ ons in de afgelopen wintermaanden lekker warm heeft gehouden is het nu weer tijd om ons te ontdoen van dit vachtje… De benen mogen namelijk weer gezien worden. Het gevecht met het haarvrij houden van je benen is voor veel vrouwen elk jaar echter weer een heel gedoe. Want het liefst wil je natuurlijk dat de haartjes zo lang mogelijk weg blijven. En het liefst ook op zo’n manier dat het zo min mogelijk pijn doet… Persoonlijk denk ik dan niet gelijk aan waxen. Dat staat bij mij eerder synoniem voor pijnvol ontharen. Daarom wilde ik de uitdaging die ik recent voorgeschoteld kreeg van The Wax Bar graag aangaan.

Sophie van den Haak, oprichtster van The Wax Bar, heeft het namelijk tot haar missie gemaakt om de angst voor de pijn bij waxen weg te nemen. “Waxen moet voor iedereen toegankelijk zijn, dus bij ons op de behandelbank geen klamme handjes, gevloek en tranen”, aldus Sophie. The Wax Bar vroeg mij om die reden mee te doen aan de zogenaamde “Wax Bar-experience”: een test waarbij mijn benen worden gewaxt.

Links de reguliere stripwax en rechts de Supreme Wax

Links de reguliere stripwax en rechts de Supreme Wax

Eén been wordt met een reguliere stripwax gewaxt en het andere been met Supreme Wax. Laatstgenoemde is een nieuwe hypoallergene hot wax, verrijkt met verzorgende calendula. Daarnaast bevat het een geheim ingrediënt dat de huid een milde peeling geeft waardoor ingegroeide haartjes worden voorkomen. De wax pakt de allerkortste haartjes mee en hecht zich echt alleen aan haartjes in plaats van aan haartjes én huid. Niet alleen zou de behandeling hierdoor minder pijnlijk zijn, maar zou het ook tot veel minder huidirritatie leiden. In tegenstelling tot reguliere stripwax hecht de Supreme wax zich namelijk niet aan de huid waardoor deze aanzienlijk minder wordt belast. Dat moet natuurlijk getest worden!

Lees ook:  Prep je huid voor de zomer: 5 tips

En zo lig ik met ontblote benen op een woensdagmiddag op een behandelbank in Amsterdam. Toch een klein beetje met gezonde spanning, daar ik maar één keer eerder bij een waxbar ben geweest en dat niet per se een positieve ervaring was. Eerst wordt mijn linkerbeen aangepakt met de reguliere stripwax. Met een spatel wordt de wax erop gesmeerd en na een paar seconden wordt het er met behulp van een strip afgetrokken. Elke plek kan maar één keer behandeld worden, omdat het anders niet goed is voor je huid/haarzakjes. Het strippen is niet een heel prettig gevoel, maar gelukkig te overzien. Mijn rechterbeen wordt vervolgens behandeld met de Supreme Wax. Deze zachte hot wax, met goudkleurige glans, wordt steeds met een nieuwe, houten spatel aangebracht.

Het opsmeren van de Supreme Wax

In een paar seconden omsluit de wax alle haartjes en vormt een stevig maar flexibel plakje dat door degene die mij behandeld supersnel wordt verwijderd. Zónder gebruik van strips dus. En het moet gezegd, de pijn is toch echt een stuk vlakker bij deze methode. Ook blijven er bijna geen stukjes wax achter, waardoor je naderhand geen plakkerige benen hebt. Het ziet er bovendien zo soepel uit, dat dat alleen al, ook de pijn verzacht. Positief verrast ben ik dus. En hoewel ik de reguliere behandeling ook prima te doen vond, is less pain natuurlijk altijd fijner. En het resultaat? Super gladde, zomerproof benen. Benen die ik graag ook zo zou willen behouden. Handig is om daarvoor de volgende 7 ‘wax-geboden’ in het hoofd te houden:

Lees ook:  Tijd om weer in de tuin te zitten, hoe maak je het extra sfeervol?

1) Laat het haar twee á drie weken groeien voor een waxbehandeling zodat de haartjes minimaal een halve centimeter lang zijn.
2) Scrub de huid regelmatig voor en na het waxen om ingegroeide haartjes te voorkomen.
3) Maak de huid goed schoon voor het waxen
4) De kracht van herhaling: de waxmethode van The Wax Bar is supersnel en zo pijnloos mogelijk. De pijn wordt steeds minder naarmate je vaker waxt.
5) Overleg altijd met degene die je behandeld over allergieën, medicijnen of aandoeningen.
6) Vermijd warmte en wrijving gedurende de eerste 24 uur na de behandeling en gebruik een antibacterieel doucheproduct zonder parfum.
7) Don’t be afraid, just go for it. Works like a charm.

Het is belangrijk je benen goed te verzorgen voor én na de behandeling

Wil je zelf ook de Supreme Wax behandeling uitproberen (ook voor mannen!), maak dan een afspraak bij The Wax Bar (vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Amersfoort, Breda en Noordwijk). Het waxen van de gehele benen kost ongeveer 41 Euro. Klinkt wellicht niet heel goedkoop, maar als je je bedenkt hoeveel geld het je scheelt in de aankoop van scheermesjes, dan boek je waarschijnlijk snel een afspraak in…

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy