Voor op je must-visit foodlijstje: Gin Neo

by Jorn Rohde

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ga bij Gin Neo eten! Ja, gewoon doen. Meteen ff reserveren nadat je dit stukje hebt gelezen. Nee, we hebben geen aandelen en nee Jin, de eigenaar van de naar hem vernoemde Gin Neo, is ook geen vriend van ons. Of beter gezegd nog niet, want wij maken graag vrienden die er voor kunnen zorgen dat je een top avond hebt. Wij hadden het geluk dat de thermometer 26 graden overschreed want dan mogen, volgens Amsterdamse wetten, de tafels naar buiten. In een broeierige avondzon kregen wij 5 unieke gangen geserveerd die werden aangevuld met een amuse en een kaasplankje toe. Van asperge met varkenshuid en kervelbloem tot heek met Japanse citrus en wilde kruiden. En van lam met daslook en Amsterdamse feta naar rabarber met champagne en witte chocolade. Alle gangen werden geserveerd met een bijpassende wijn die de smaak van de gerechten prachtig versterkte. Dat is ook niet zo gek want de eigenaar is van origine sommelier en dan mag je wel wat verwachten natuurlijk.

Gin Neo - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Gin Neo - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Als je het zo leest denk je vast, dat Gin Neo zo’n stijve tent is, waar ze te moeilijke gerechten serveren en je keurig rechtop in je stoel moet zitten omdat je anders naar buiten gekeken wordt. Nou dat is het dus niet! Het is een coole tent met hiphop beats uit de speakers, street-art aan de muur (check Zlatan!) en de bediening die samen met Jin super relaxed vertelt wat voor lekkere dingen er op je bord liggen. En zelfs die borden zijn tof! Zo tof dat sommigen werden opgetild om te kijken van welk merk ze waren. Uiteraard nadat ze eerst vakkundig afgelikt waren..

Lees ook:  Koopgoot wordt Kookgoot

Is er dan wat negatiefs te melden? Nou eigenlijk niet. Behalve dan de locatie. Niet dat ie verkeerd is, nee, het ligt in de Noorderstraat. En de Noorderstraat, dat is niet de Noordermarkt. En nee dat ligt er ook niet in de buurt. De boys bij Gin Neo merken dat er nog wel eens een reservering niet op komt dagen omdat ze bij de Noordermarkt staan. En dan blijven ze liever daar. Nou, dat is dan mooi dom van ze. Pak je fiets, taxi of ov chipkaart en ga naar de Noorderstraat. Laat je verrassen en you will thank us later.

Gin Neo, Noorderstraat 19-23, Amsterdam
www.ginamsterdam.com

Elke dag geopend van 18.00 – 22.00

Gin Neo - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogGin Neo - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy