Week van de Fantasie - Bilderberg Parkhotel Rotterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Week van de Fantasie met smaakexplosies in The Park

Summer is coming! De temperaturen lopen op, zonnetje laat zich vaker zien en de fantasie wordt meer en meer geprikkeld. En zeker bij restaurant The Park. Daar vier je de Week van de Fantasie die samen loopt met de te gekke tentoonstelling ‘Gek van Surrealisme’ in het ernaast gelegen museum Boijmans van Beuningen, samen met twee bijzondere koks heel fantasieprikkelende gerechtjes samen hebben gesteld. Na een bezoek aan de tentoonstelling schuif je aan één van de fantasierijk gedekte tafels in restaurant The Park. Sit back and be suprised! Want hoe gaan surrealisme en eten samen? Dat laten tweesterrenchef Erik van Loo en chef-kok Richard de Vries je zien, ruiken en proeven. Ze hebben zich laten inspireren door de zon, tentoonstelling en de onlangs gerenoveerde, fabelachtige stadsachtertuin van The Park. De bedoeling is met de gerechten jou op het verkeerde been te zetten, surrealisme in eten. Wij kregen alvast een voorproefje en manmanman, wat een daverende smaakexplosies! Op het overdekte terras werden we warm onthaald met bubbels en de overheerlijke, opmerkelijk samengestelde hapjes werden geserveerd op, jawel, een scheerspiegel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vegetarische goulashkroket (…) met aioli en escabeche? Aan alles was gedacht; het servet was een kussensloop, het bestek was ‘verpakt’ in een badslipper, de olijfolie zat in een zeeppompje en er was een plaid als tafelloper.

De gerechtjes die voor ons het meest in het oog springen zijn de asperges à la frikandel speciaal, de tomatensoep met ballen (waarvan de ballen verpakt waren in een zetmeel doorzichtig zakje dat oplost in de warme soep die wordt uitgeschonken) en de snickers als dessert.

Lees ook:  Relax-ontbijtje bij Thijs by Dikker & Thijs

Bij elk gerechtje hoort uiteraard een bijpassende drank. Van smaakvolle witte en rode wijnen (denk aan Louis Jadot) naar first flush Darjeeling thee tot aan een straf stoutbiertje bij het hoofdgerecht: sappige kalfshaas. We vielen in de ene verbazing na de andere. Wat een hemels smaakgeweld, wat een combinaties, vooral de soep met ballen; een oraal orgasme dat je niet wil missen. Met een dubbele espresso met een ‘echte’ Rotterdamse limoncello als bevredigende afsluiter.

Wij zeggen: Ga naar Rotterdam, bezoek de tentoonstelling, laat je culinair verwennen (tot op het bot!) door Erik en Richard en boek gelijk een kamer in het Bilderberg Parkhotel. Geniet van deze parel midden in het centrum met z’n recent vernieuwde kamers die allen uitkijken op de idyllische stadsachtertuin.

De Week van de Fantasie duurt tot en met 21 mei en de tentoonstelling duurt tot eind mei.

 

 

0 comments on “Week van de Fantasie met smaakexplosies in The Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *