Travel Guide: het charmante, sfeervolle Leuven

by Dirje van Laar

Veel van de Belgische steden als Antwerpen, Brussel of Gent zijn wel bekend als bestemming voor een citytrip bij de Nederlanders, maar Leuven hoor je minder vaak. Als echte foodie weet ik natuurlijk dat Jeroen Meus zijn programma ‘Dagelijkse Kost’ hier opneemt, maar het is tijd om zelf te bekijken wat deze stad te bieden heeft. Wij volgden de ‘historisch stadscentrum’ route van time to momo, die je meer laat zien (en proeven) dan alleen historie. Naast de universiteitsbibliotheek in ‘Harry Potter’ stijl, het stadhuis en de Begijnhof heeft Leuven ook een nieuwe buurt, de Vaartkom, die volop in ontwikkeling is. Deze is gelegen aan het kanaal van Leuven. Van een cultuurhuis tot ijsjesboot en vintageshop tot hoge toren met een gezicht erop. De brouwerij van Stella Artois ligt op een steenworp afstand en de rauwe omgeving zorgt voor mooie foto momenten. Heb je een break nodig tijdens de wandeling en even behoefte om te relaxen dan kan dat in een waanzinnig aangelegd parkje om de hoek van de Vaartkom of op één van de Dijleterrassen aan de Dijle midden in de stad.

Travel Guide Leuven - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

OPEK (Openbaar Entrepot voor de Kunsten), gelegen in de Vaartkom

Travel Guide Leuven - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Uitzicht over Leuven

Travel Guide Leuven - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Aan de Oude Markt in Leuven liggen meer dan genoeg terrassen om je dorst te lessen, ga bijvoorbeeld naar Bar Nine waar ze een uitgebreide cocktailkaart hebben. De echte bierfanaat komt hier goed tot zijn recht met een keur aan mogelijkheden. Op 4 en 5 juni vindt zelfs het Innovation Beer Festival plaats met kleinschalige, innovatieve brouwers uit de hele wereld. Van al dat wandelen in en rond de winkelstraatjes als de Parijsstraat, Mechelsestraat en Diestsestraat krijg je trek. Ben jij fan van restaurantjes waar je naar moet zoeken midden in een woonwijk, dan is restaurant Gloria een erg sympathieke optie. Op de kaart een aantal typisch Belgische gerechten die je zeker moet proberen. Niet alleen het eten, maar ook de eigenaar zorgt ervoor dat je hier nog een keer terug wilt komen.

Travel Guide Leuven - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De Oude Markt in Leuven

Travel Guide Leuven - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Leuvense Universiteitsbibliotheek

In Leuven vind je weinig ketenhotels en dat geeft de stad alleen maar meer charme. Volop mogelijkheden om in een B&B na te genieten van een mooie dag. Bij B&B Yenn weten ze op een professionele manier te zorgen voor een huiselijk gevoel. Alle kamers in de B&B zijn voormalige studentenkamers geweest (dat is er nu niet meer aan af te zien) en dragen de naam van de laatste bewoner. Hoe kan het ook anders in deze gezellige en sfeervolle studentenstad!

Travel Guide Leuven - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Eén van de kamers in B&B Yenn

Bekijk www.visitleuven.be voor de laatste informatie met betrekking tot markten, activiteiten, wandelingen en optredens.

Lees ook:  5 x bijzonder overnachten tijdens je wintersport

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy