Op avontuur in de fantasierijke wereld van Cirque du Soleils Varekai

by Sofie Smulders

Een bezoek aan het circus is voor mij niet echt een doorsnee donderdagavond. De laatste keer dat ik naar clowns, acrobaten en door hoepels springende honden had gekeken, moet ergens tijdens kerst een jaar of tien geleden zijn geweest. Cirque du Soleil is echter niet zomaar een circus, het is een show waarvan ik na afloop oprecht kan zeggen dat iedereen hem een keer gezien moet hebben.

Wij gingen naar Varekai in Ziggo Dome: een ontzettend grote ruimte en wellicht zelfs wat te groot voor dit evenement, maar het spektakel was vanuit alle hoeken goed te bewonderen. En het was een spektakel, waar ik van tevoren zelfs een beetje zenuwachtig voor was. Een show van Cirque du Soleil is namelijk zeker niet zonder gevaren. En: clowns. Blij dat ik niet vooraan zat.

Cirque du Soleil Varekai - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Wat was het een prachtige show. Geen reeks opeenvolgende acts die weinig met elkaar te maken hebben, maar de ene na de andere stunt, verpakt in een verhaal zonder verteller. Varekai is een mysterieuze wereld met de meest fascinerende wezens, waar een jonge man terechtkomt omdat zijn vleugels kapot gaan. Tenminste, dat is wat ik ervan begrepen heb en dat is het mooie aan dit soort theater: er wordt niets uitgelegd, je interpreteert het op je eigen manier. Tegelijkertijd kijk je naar artiesten die trucs kunnen waar ze bij Holland’s Got Talent nog wat van kunnen leren.

Cirque du Soleil Varekai - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

We werden Varekai echt in getrokken, meegenomen op avontuur. Een avontuur dat voorbij vloog. Voor ik het wist, zat ik thuis op de bank de tweede helft van Ajax – Schalke te kijken. Ook spannend, maar toch iets minder inspirerend dan de wondere wereld van Varekai. Wat mij betreft echt een aanrader. De show speelt op dit moment niet meer in Nederland (deze avond werd namelijk georganiseerd door Visit Las Vegas onder het mom ‘een klein stukje Vegas in Amsterdam’), maar Cirque du Soleil komt vast en zeker terug met meer moois.

Lees ook:  It's all about you: TikTok experience opent in Nederland

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy