Nespresso X Hans Obbink - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Nespresso X Hans Ubbink = jurk gemaakt van koffiecupjes

Vandaag is het World Recycling Day, een belangrijke dag zo blijkt want uit onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de Nederlanders graag meer zou willen recyclen. Om die reden is Nespresso een samenwerking aangegaan met ontwerper Hans Ubbink. Het resultaat? Een bijzonder couture jurk gemaakt van gebruikte Nespresso capsules, die vandaag werd gespresenteerd in het atelier van Ubbink.

Nespresso X Hans Obbink - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Nespresso vindt het belangrijk om Nederlandse koffiedrinkers ervan bewust te maken dat aluminium oneindig recyclebaar is en opnieuw kan worden gebruikt in bijvoorbeeld de auto- of fietsindustrie. Met het eigen recyclesysteem van Nespresso kunnen consumenten zelfs Nespresso capsules recyclen en daarmee het aluminium een tweede leven geven.

Ubbink, aan de andere kant, heeft al vanaf het begin van zijn carrière altijd de nadruk gelegd op duurzame mode,. Niet raar dat deze twee elkaar hebben gevonden in dit mooie ‘upcycle’project’. Volgens Ubbink staat de jurk symbool voor het circulaire gebruik van materialen: “De jurk laat zien dat door hergebruik waardevolle grondstoffen worden behouden en nieuwe vormen en toepassingen kunnen ontstaan.”

Om consumenten nog bewuster te maken van de waarde van gebruikte Nespresso capsules, is er ook nog een campagne aan dit alles verbonden waarin wij, de consumenten, worden uitgedaagd om ook een creatie te maken van gebruikte capsules. Meer weten over deze actie óf misschien wel zelfs meedoen? Lees het op www.nespresso.com.

Lees ook:  Eten je kids geen groenten? Met deze tips wel!

0 comments on “Nespresso X Hans Ubbink = jurk gemaakt van koffiecupjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *