Martin Scorsese - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Must-visit: tentoonstelling Martin Scorsese in EYE

Kan jij geen genoeg krijgen van films als Taxi Driver, Goodfellas en The Wolf of Wall Street (allemaal van de bekende Amerikaanse filmregisseur Martin Scorsese)? Dan is de overzichtstentoonstelling over Scorsese die sinds 25 mei in EYE Amsterdam te zien is een must om naar toe te gaan!

Martin Scorsese - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De tentoonstelling die volledig aan Scorsese is gewijd, laat zien hoe zijn krachtige, gepassioneerde verhalen de moderne Amerikaanse cinema hebben beïnvloed. Te zien is een groot aantal belangrijke filmfragmenten op projectieschermen, tezamen met ruim 400 objecten en documenten uit de privécollectie van Martin Scorsese en Robert De Niro.

Martin Scorsese - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Storyboard “The Eternal City”, drawn by an 11-year-old Scorsese. © Drawing: Martin Scorsese Martin Scorsese Collection, New York
Martin Scorsese - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Martin Scorsese
New York, 2012
Photo: Brigitte Lacombe
Brigitte Lacombe, New York

In de filmzalen vertoont EYE zijn belangrijkste speelfilms en documentaires, waaronder restauraties van klassiekers als Taxi Driver, Raging Bull en Goodfellas. Bekende Nederlandse acteurs, filmmakers en kunstenaars leiden hun favoriete Scorsese-film in. Goodfellas, Taxi Driver en Raging Bull zijn ook te zien in andere steden.

25 mei t/m 3 september: Martin Scorsese – The Exhibition en filmprogramma in EYE
EYE
IJpromenade 1, Amsterdam

Martin Scorsese - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  Zelf een evenement organiseren: een handige checklist

0 comments on “Must-visit: tentoonstelling Martin Scorsese in EYE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *