Must-visit: tentoonstelling Martin Scorsese in EYE

by Imke Walenberg

Kan jij geen genoeg krijgen van films als Taxi Driver, Goodfellas en The Wolf of Wall Street (allemaal van de bekende Amerikaanse filmregisseur Martin Scorsese)? Dan is de overzichtstentoonstelling over Scorsese die sinds 25 mei in EYE Amsterdam te zien is een must om naar toe te gaan!

Martin Scorsese - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De tentoonstelling die volledig aan Scorsese is gewijd, laat zien hoe zijn krachtige, gepassioneerde verhalen de moderne Amerikaanse cinema hebben beïnvloed. Te zien is een groot aantal belangrijke filmfragmenten op projectieschermen, tezamen met ruim 400 objecten en documenten uit de privécollectie van Martin Scorsese en Robert De Niro.

Martin Scorsese - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Storyboard “The Eternal City”, drawn by an 11-year-old Scorsese. © Drawing: Martin Scorsese Martin Scorsese Collection, New York

Martin Scorsese - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Martin Scorsese
New York, 2012
Photo: Brigitte Lacombe
Brigitte Lacombe, New York

In de filmzalen vertoont EYE zijn belangrijkste speelfilms en documentaires, waaronder restauraties van klassiekers als Taxi Driver, Raging Bull en Goodfellas. Bekende Nederlandse acteurs, filmmakers en kunstenaars leiden hun favoriete Scorsese-film in. Goodfellas, Taxi Driver en Raging Bull zijn ook te zien in andere steden.

25 mei t/m 3 september: Martin Scorsese – The Exhibition en filmprogramma in EYE
EYE
IJpromenade 1, Amsterdam

Martin Scorsese - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  De 10 leukste uitjes met je vrienden voor een klein budget

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy