Kitchen & Bar Van Rijn, hartje Amsterdam een prima steak eten

by Remco Lindeman

Vraag je aan een willekeurige hipster uit Amsterdam waar te eten ’s avonds, dan krijg je een hele lijst met food hotspots ‘waar je echt een keer geweest moet zijn’. Opvallend is dat die spots vaak niet in het centrum van Amsterdam liggen, maar in West, Oost of zelfs over ’t IJ. Maar wat nu als je een keer gewoon lekker in het centrum wil blijven en geen zin hebt in al te pretentieus? Zodoende kwamen we terecht bij Kitchen & Bar Van Rijn, gelegen aan het Rembrandtplein (what’s in a name in dit geval natuurlijk).

Bij binnenkomst valt gelijk de grootte van de ruimte op en ook de bar die voor een wand met een enorme flessenkast staat. Duidelijk is gelijk dat men hier niet alleen kan eten, maar ook kan dansen. Dat gebeurt voornamelijk in het weekend zo blijkt, dan is er live muziek en een DJ. De ambiance is prima, maar je moet wel van kosmopolitisch en groots houden. We nemen plaats aan één van de vele tafeltjes en worden vriendelijk geholpen.

Kitchen & Bar Van Rijn - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Beide besluiten we als voorgerecht carpaccio te nemen en als hoofdgerecht de steak. De menukaart is sowieso vrij Nederlands; veel standaard gerechten zoals de genoemde carpaccio, vitello tonato, risotto (voor de vegetarier) en zalm. Maar ook wat uitschieters zoals langzaam gegaard oosterse buikspek en een crème brulee van geitenkaas. De steak is goed bereid en is smakelijk, hoewel niet super bijzonder. De asperges die we erbij krijgen liggen er iet wat verloren bij. Jammer. De rode huiswijn die we erbij geschonken krijgen smaakt wel erg prima. Als dessert krijgen we een plateau met verschillende soorten mouse en ijs. Heerlijk, we eten het bord dan ook tot de laatste kruimel aan toe op.

Lees ook:  Voor op je must-visit foodlijstje: Gin Neo

Kitchen & Bar Van Rijn - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogKitchen & Bar Van Rijn - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Tevreden en met een behoorlijk volle maag verlaten we het restaurant. Van Rijn is geen restaurant voor de fijnproever, maar wel voor als je zin hebt in simpelweg een goed bord eten in een bruisende omgeving met een echt stadse vibe. En als je na het eten zo het nachtleven in wil rollen…

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy