Gymles voor volwassenen

by Imke Walenberg

Als we vroeger met gymles trefbal gingen spellen, kon je me niet blijer maken. Jammer dan ook dat als je volwassen wordt je al die toffe sportieve kinderspellen niet meer ‘mag’ spelen. Datzelfde dachten de jongens van Gymles ook en bliezen al die spelletjes waar ook jij mee bent opgegroeid nieuw leven in.

Kinderlijke lol
Het resultaat is een zware (maar vooral leuke) work-out die twee keer per week plaats in het Sarphatipark te Amsterdam (helaas alleen nog in Amsterdam inderdaad). Op die manier kunnen actievelingen van ieder niveau én iedere leeftijd, de kinderlijke lol van het sport-als-spel herbeleven.

Schipper mag ik overvaren
Tijdens de Gymles worden met name de klassieke spellen gespeeld, maar dan in een intensief jasje. Zo verplaatsen de deelnemers bij ‘Schipper mag ik overvaren’ zich enkel met “kikkersprongen” en hetzelfde geldt voor de variant op Annemaria Koekoek.

Maar ook meer competitieve spellen worden ingezet: zo kan iedereen meedoen aan het eerder genoemde vertrouwde trefbal en is er een wedstrijd touwtje-springen tegen het andere team met een touw van tien meter.

Gymles voor volwassenen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Sportdag
Natuurlijk hoort er bij een spel ook een puntensysteem. Immers met een beetje competitie wordt je vanzelf fanatieker. Deelnemers kunnen daarom punten verdienen voor aanwezigheid, voor een streak van 5 keer opdagen, competitiepunten en meer. Met de gymlessen wordt ook nog toegewerkt naar de sportdag die 1x per kwartaal wordt gehouden.

Lees ook:  Review Skechers GO RUN Persistence: goede balans van steun, demping én comfort

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy