Franse food hotspots ontdekken met behulp van Le Fooding - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Franse food hotspots ontdekken met behulp van Le Fooding

Zeg je culinair Frankrijk, dan komen al snel klassieke gerechten als Steak Tartare, Coq au Vin, Salade niçoise en Boeuf bourguignon in je op. Allemaal heel lekker, maar de klassieke Franse gastronomie heeft ook een remmend werking gehad op het ontstaan van nieuwe culinaire trends in Frankrijk. Maar inmiddels is daar zeker verandering in gekomen. Frankrijk bruist van de vernieuwende initiatieven op foodgebied met Parijs als hét centrum waar het allemaal gebeurt. In en om de stad ontdekken foodies nu een nieuw walhalla vol bijzondere foodtrends en lekkere initiatieven zoals ‘Les Heures Heureuses’ en de ‘Taste of Paris’. Een succes dat grotendeels is te danken aan Le Fooding.

Franse food hotspots ontdekken met behulp van Le Fooding - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Photo Credits: Amélie Dupont

Le Fooding is bedacht als samentrekking van de woorden food en feeling en dat is exact waar deze beweging van foodlovers voor staat: het promoten van alle adressen waar op een creatieve, liefdevolle, moderne en verrassende manier wordt gekookt. Van foodtrucks tot sjieke restaurants, van streetfood tot de klassieke Franse stijl. De website van de beweging is hip en vrolijk en gebruikt een handig nieuw jargon om op het gevoel een passend eetadres te vinden. Met woorden als antidepresseur om een prettige ambiance te beschrijven, faim de nuit als je er tot heel laat terecht kunt of manger seul als je in je eentje wil eten. En de titel voor de beste nieuwkomer is bijvoorbeeld ‘Meilleur Coming Out’. Ben je geen kei in de Franse taal (zoals de meerderheid van Nederland)? No worries, de site is ook in het Engels te lezen!

Lees ook:  Lifestyle start-ups op Web Summit 2017

Mocht je naar Frankrijk op vakantie gaan aankomende zomer, bezoek dan zeker deze website voor de nodige, handige en vooral lékkere tips.

Franse food hotspots ontdekken met behulp van Le Fooding - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Photo credits: Marc Bertrand

Photo credits header: Marc Bertrand

0 comments on “Franse food hotspots ontdekken met behulp van Le Fooding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *