Franse food hotspots ontdekken met behulp van Le Fooding

by Imke Walenberg

Zeg je culinair Frankrijk, dan komen al snel klassieke gerechten als Steak Tartare, Coq au Vin, Salade niçoise en Boeuf bourguignon in je op. Allemaal heel lekker, maar de klassieke Franse gastronomie heeft ook een remmend werking gehad op het ontstaan van nieuwe culinaire trends in Frankrijk. Maar inmiddels is daar zeker verandering in gekomen. Frankrijk bruist van de vernieuwende initiatieven op foodgebied met Parijs als hét centrum waar het allemaal gebeurt. In en om de stad ontdekken foodies nu een nieuw walhalla vol bijzondere foodtrends en lekkere initiatieven zoals ‘Les Heures Heureuses’ en de ‘Taste of Paris’. Een succes dat grotendeels is te danken aan Le Fooding.

Franse food hotspots ontdekken met behulp van Le Fooding - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Photo Credits: Amélie Dupont

Le Fooding is bedacht als samentrekking van de woorden food en feeling en dat is exact waar deze beweging van foodlovers voor staat: het promoten van alle adressen waar op een creatieve, liefdevolle, moderne en verrassende manier wordt gekookt. Van foodtrucks tot sjieke restaurants, van streetfood tot de klassieke Franse stijl. De website van de beweging is hip en vrolijk en gebruikt een handig nieuw jargon om op het gevoel een passend eetadres te vinden. Met woorden als antidepresseur om een prettige ambiance te beschrijven, faim de nuit als je er tot heel laat terecht kunt of manger seul als je in je eentje wil eten. En de titel voor de beste nieuwkomer is bijvoorbeeld ‘Meilleur Coming Out’. Ben je geen kei in de Franse taal (zoals de meerderheid van Nederland)? No worries, de site is ook in het Engels te lezen!

Lees ook:  Op roadtrip én camper-avontuur met de Dacia Jogger InNature sleep pack

Mocht je naar Frankrijk op vakantie gaan aankomende zomer, bezoek dan zeker deze website voor de nodige, handige en vooral lékkere tips.

Franse food hotspots ontdekken met behulp van Le Fooding - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Photo credits: Marc Bertrand

Photo credits header: Marc Bertrand

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy