Expositie waar het toilet (en de toiletgang) centraal staat

by Imke Walenberg

Zeg je poepen (en plassen), dan wordt er geheid lacherig gereageerd. Er rust nog nog steeds een taboe op zo blijkt en dat terwijl we het allemaal doen! En al die ontlasting moet – al zo lang als we ons kunnen herinneren – ergens worden geloosd. Vanuit die behoefte ontstond onder andere de wc. En die bestaan er weer in heel veel soorten en maten. Cube design museum toont in een nieuwe expositie, die van 19 mei te zien is, de design principes van onze toiletgang.

Geschiedenis en toekomst van het toilet
De expositie, ‘Everything You Always Wanted to Know About Toilets*But Were Afraid to Ask’ heeft een dubbele lading: enerzijds onze eigen cultuur, de geschiedenis en toekomst van design voor ontlasting, anderzijds het gebrek van sanitaire voorzieningen, de gevolgen daarvan in minder ontwikkelde landen en de oplossingen die hiervoor bedacht kunnen worden. De focus van de expositie ligt op het design van toiletten (en andere manieren om ontlasting op te vangen/te verwerken). Tijdens de expositie worden veel vragen over toiletten en hygiëne beantwoord en er zijn natuurlijk vele verschillende soorten toiletten te bewonderen, sommigen al heel oud en anderen die nog niet eens worden verkocht. Ook thema’s als schaamte, milieu en privacy komen in de expo aan bod.

Toilet expositie Cube design museum - daily cappuccino - lifestyle blog

Lady Bourdalou (https://janeaustensworld.wordpress.com/tag/bourdalou/)

Koninklijk toilet
Leuk is daarnaast dat nog niet eerder zó veel koninklijke toiletten op één plek te zien zullen zijn. Maar ook komen vele moderne systemen langs zoals de ontwerpen voor NASA en de nooit eerder vertoonde werkende versie van de KompostToiletKlikko van Makkink & Bey. Dit toilet zorgt ervoor dat alles wat erin gaat op een juiste manier gescheiden wordt en eruit komt als compost.

Toilet expositie Cube design museum - daily cappuccino - lifestyle blog

CompostToiletKliko, Makkink & Bey

Behoefte (pun intended) om naar deze expo te gaan? Dat kan van 19 mei tot en met 19 november in het Cube design museum te Kerkrade.

Lees ook:  Kunst aan de muur hangen thuis? Lees onze tips & tricks bij het kopen van kunst!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy