Toilet expositie Cube design museum - daily cappuccino - lifestyle blog

Expositie waar het toilet (en de toiletgang) centraal staat

Zeg je poepen (en plassen), dan wordt er geheid lacherig gereageerd. Er rust nog nog steeds een taboe op zo blijkt en dat terwijl we het allemaal doen! En al die ontlasting moet – al zo lang als we ons kunnen herinneren – ergens worden geloosd. Vanuit die behoefte ontstond onder andere de wc. En die bestaan er weer in heel veel soorten en maten. Cube design museum toont in een nieuwe expositie, die van 19 mei te zien is, de design principes van onze toiletgang.

Geschiedenis en toekomst van het toilet
De expositie, ‘Everything You Always Wanted to Know About Toilets*But Were Afraid to Ask’ heeft een dubbele lading: enerzijds onze eigen cultuur, de geschiedenis en toekomst van design voor ontlasting, anderzijds het gebrek van sanitaire voorzieningen, de gevolgen daarvan in minder ontwikkelde landen en de oplossingen die hiervoor bedacht kunnen worden. De focus van de expositie ligt op het design van toiletten (en andere manieren om ontlasting op te vangen/te verwerken). Tijdens de expositie worden veel vragen over toiletten en hygiëne beantwoord en er zijn natuurlijk vele verschillende soorten toiletten te bewonderen, sommigen al heel oud en anderen die nog niet eens worden verkocht. Ook thema’s als schaamte, milieu en privacy komen in de expo aan bod.

Toilet expositie Cube design museum - daily cappuccino - lifestyle blog
Lady Bourdalou (https://janeaustensworld.wordpress.com/tag/bourdalou/)

Koninklijk toilet
Leuk is daarnaast dat nog niet eerder zó veel koninklijke toiletten op één plek te zien zullen zijn. Maar ook komen vele moderne systemen langs zoals de ontwerpen voor NASA en de nooit eerder vertoonde werkende versie van de KompostToiletKlikko van Makkink & Bey. Dit toilet zorgt ervoor dat alles wat erin gaat op een juiste manier gescheiden wordt en eruit komt als compost.

Lees ook:  Ode aan een Amsterdammer
Toilet expositie Cube design museum - daily cappuccino - lifestyle blog
CompostToiletKliko, Makkink & Bey

Behoefte (pun intended) om naar deze expo te gaan? Dat kan van 19 mei tot en met 19 november in het Cube design museum te Kerkrade.

Categories Events Gadgets

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Expositie waar het toilet (en de toiletgang) centraal staat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *