Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Toilet expositie Cube design museum - daily cappuccino - lifestyle blog

Expositie waar het toilet (en de toiletgang) centraal staat

Zeg je poepen (en plassen), dan wordt er geheid lacherig gereageerd. Er rust nog nog steeds een taboe op zo blijkt en dat terwijl we het allemaal doen! En al die ontlasting moet – al zo lang als we ons kunnen herinneren – ergens worden geloosd. Vanuit die behoefte ontstond onder andere de wc. En die bestaan er weer in heel veel soorten en maten. Cube design museum toont in een nieuwe expositie, die van 19 mei te zien is, de design principes van onze toiletgang.

Geschiedenis en toekomst van het toilet
De expositie, ‘Everything You Always Wanted to Know About Toilets*But Were Afraid to Ask’ heeft een dubbele lading: enerzijds onze eigen cultuur, de geschiedenis en toekomst van design voor ontlasting, anderzijds het gebrek van sanitaire voorzieningen, de gevolgen daarvan in minder ontwikkelde landen en de oplossingen die hiervoor bedacht kunnen worden. De focus van de expositie ligt op het design van toiletten (en andere manieren om ontlasting op te vangen/te verwerken). Tijdens de expositie worden veel vragen over toiletten en hygiëne beantwoord en er zijn natuurlijk vele verschillende soorten toiletten te bewonderen, sommigen al heel oud en anderen die nog niet eens worden verkocht. Ook thema’s als schaamte, milieu en privacy komen in de expo aan bod.

Toilet expositie Cube design museum - daily cappuccino - lifestyle blog
Lady Bourdalou (https://janeaustensworld.wordpress.com/tag/bourdalou/)

Koninklijk toilet
Leuk is daarnaast dat nog niet eerder zó veel koninklijke toiletten op één plek te zien zullen zijn. Maar ook komen vele moderne systemen langs zoals de ontwerpen voor NASA en de nooit eerder vertoonde werkende versie van de KompostToiletKlikko van Makkink & Bey. Dit toilet zorgt ervoor dat alles wat erin gaat op een juiste manier gescheiden wordt en eruit komt als compost.

Toilet expositie Cube design museum - daily cappuccino - lifestyle blog
CompostToiletKliko, Makkink & Bey

Behoefte (pun intended) om naar deze expo te gaan? Dat kan van 19 mei tot en met 19 november in het Cube design museum te Kerkrade.

Categories Events Tech

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Expositie waar het toilet (en de toiletgang) centraal staat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *