8 x nieuwe food adresjes in Rotterdam

by Sheima Josodimedjo

Pas geleden schreef ik al over hotspot Altijd in de buurt in Rotterdam, maar Rotterdam heeft zo veel meer in huis! Kom je niet uit de havenstad of omgeving, maak dan zeker een dag vrij (of misschien wel een weekend) om een bezoek te brengen aan de volgende leuke food hotspots:

PIX
Deze tapasbar is pas een maand open en PIX is al favoriet bij iedereen die van Spaanse pintxos houdt. Je kunt gewoon bij ze binnenlopen op de Pannekoekstraat 76a, want PIX werkt zonder reserveringen!

Frietboutique
Niet alleen in Amsterdam, maar nu ook in Rotterdam kun je genieten van een lekker portie frietjes bij deze – zoals ik het graag noem – luxe snackbar. Niet alleen friet trouwens, maar ook verkoelende ijsjes! Je zomerchilling bij deze compleet. Je vindt Frietboutique aan de Witte de Withstraat 68. Ben je gek op kroketjes? Het Kroket Loket is een soortgelijk tentje en deze krijgt in het najaar ook een eigen plekje in Rotterdam.

Old Scuola
Old Scuola staat bekend om kwaliteitspizza’s op welke gelegenheid dan ook: van poolparties tot aan festivals. Maar ze gaan heel lekker en rond 20 mei openen ze een eigen eerste pizzeria in het nieuwe ‘upcoming’ Industriegebouw.

8 x nieuwe food adresjes in Rotterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

NINE Bar
Misschien ken je koffiebar Urban9 wel en vraag je je af waar ze is gebleven. Geen paniek, want sinds februari zijn de barista’s onder de naam NINE Bar verder gegaan met het maken van heerlijke koffie. Bij NINE Bar plof je neer voor een relaxmomentje, koffie (natuurlijk) en misschien wel voor een broodje of soepje. Je vindt de koffiebar op Botersloot 44a.

Lees ook:  Blooming is Booming

Kaapse Maria
Ben je fan van bijzondere bieren, dan moet je dit adresje zeker onthouden voor een bezoekje. Bij Kaapse Maria staan er 24 speciale bieren op de kaart en er worden steeds nieuwe toegevoegd. Trek? No worries, ze hebben er ook lekker eten! Loop binnen bij Kaapse Maria op Mauritsweg 52.

Happy Earth kitchen
Whole foods, happy people, happy earth: dat krijg je (ervan) als je eet bij Happy Earth kitchen. Ze serveren biologische, lokaal verbouwde en plantaardige ingrediënten op je bord. Dus ben je op zoek naar een 100% plant based restaurant die kleurrijke gerechten serveren? Op de Zwaanshals 299 staan ze voor je klaar.

Arzu the foodbar supplier
Arzu the foodbar supplier springt er met haar zelfgemaakte foodbars uit in deze blogpost. Ik kende ze van de food festivals zoals TREK en Rollende Keukens en ook van de Swan Market, maar nu hebben ze een eigen winkel. Je kunt er voedzame bars en energy balls krijgen op de Bergweg 209a.

Schmidt Fresh Fish Market – Marriott Hotel
Dit is er eentje waarvoor je je agenda even moet pakken. Iedere derde donderdag van de maand transformeert de lobby van het Marriott Hotel in een ware vismarkt. Bij goed weer bereiden de chefs de verse vis buiten terwijl je aan tafel alvast kunt genieten van schelpdieren en vissoep. De volgende editie is op 18 mei dus je kunt nog je plekje reserveren!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy