5 x kidsproof uit eten in Nederland

by Imke Walenberg

Lunchen of uit eten gaan met jonge kinderen… Een flinke uitdaging zullen veel jonge ouders beamen. Daarom tippen wij 5 spots waar je kinderen hun energie kwijt kunnen, jij lekker kan relaxen en de sfeer ook nog eens fijn is:

1) Bij de Neut – Westerhoven
Verborgen in het kleine Brabantse plaatsje Westerhoven, onder de rook van Eindhoven, is deze parel te vinden. De buitenkant doet niet vermoeden hoe groot het binnen is. De ruimte is opgeeld in verschillende vertrekken. Ga je links dan kom je in het restaurant-gedeelte, waar je zonder het rumoer van de aanwezige kids een heerlijke pasta kan eten. Ga je naar rechts dan kom je terecht op een soort Italiaans pleintje. Maar dan overdekt. Voor zowel de allerkleinsten (dreumes/peuter) als de wat oudere kinderen zijn er speelruimtes. Allemaal op een mooie manier geintegreerd in de rest van het interieur. Er is een ijssalon, een oude Fiat doet dienst als mega-speelgoed auto en ga je met een trap omhoog dan kom je terecht in een heuse mini-bioscoop. Loop je op de begane grond de hoek om, dan vloeit het Italiaanse sfeertje langzaam over in een strandvibe. Een groot ‘schip’ ligt tussen de eettafeltjes, waarin natuurlijk ook weer gespeeld kan worden. Ook is er plek voor kinderfeestjes. Dat alles tot in de details is uitgewerkt blijkt wel als je de toilet op gaat. Voor elke leeftijd is er een wasbak op passende hoogte neergehangen. En voor de meisjes staan er zelfs mini-kaptafels. Je moet er wellicht een stuk voor rijden, maar een bezoek Bij de Neut is de autorit dubbel en dwars waard!

Lees ook:  Must visit: het Allerhande Kerstfestival

5 x kidsproof uit eten in Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

2) Grut & Groot – Heemstede
In Heemstede zit restaurant Grut & Groot. Zoals de naam al doet vermoeden, is het helemaal ingericht voor kids én volwassenen. Bestel een van de heerlijke huisgemaakte taarten, of smul van de gerechten tijdens ontbij, lunch, diner, allemaal bereid met biologische producten. Voor de kids is er een speciale ‘grutkaart’ met onder andere een piratenbord (een leeg bordje met bestek om eten te roven van je ouder, leuk!) en in de ruimte speelhoek kunnen ze hun hart ophalen.

3) Meneer Paprika – Haarlem
Bij Meneer Paprika staat spelen centraal. Midden in het café staat dan ook een 5m lange Thomas de Trein-tafel. Maar je kids kunnen ook spelen met Duplo, tekenen met tekenspullen en lezen in de vele aanwezige boekje. Naast dat er veel speelgoed is om ter plekke mee te spelen is er ook een shop-in-shop waarin je speelgoed kan kopen. Rondom de lange speeltafel staan kleinere tafels, waar je als volwassene kan genieten van een van de lekkere, overwegend biologische, gerechten op de menukaart.

4) Ver van hier – Rotterdam
Ver van hier is een kinder- en jeugdboekenwinkel én koffiecafé in één. Onstaan uit een voorliefde bij de eigenaresse voor kinderboeken, koffie, kinderen en gastvrijheid en uiteindelijk gerealiseerd met behulp van een crowdfunding actie. Op de menukaart staan onder meer hummus en banenbrood (gluten- en suikervrij) voor de ‘grote’ mensen en voor de ‘kleine’ mensen kan een boterham voor 1 Euro besteld worden die ze zelf mogen beleggen. Er worden ook regelmatig workshops gegeven, denk hierbij aan zingen met kleuters en dagboekschrijven.

Lees ook:  Europa’s 9 meest opvallende bierglazen op een rijtje

5) Blender – Amsterdam
Winkelen, chillen, ontbijten, lunchen, spelen… het kan allemaal bij Blender Amsterdam. Gelegen in Amsterdam Zuid (op de grens van de Pijp) is deze ruim opgezette conceptstore te vinden. Het winkelgedeelte is gescheiden van het (lunch)café-gedeelte. Achterin Blender is een mooi ruimte speelhoek met veel licht dankzij de lichkoepel. Ook voor de allerkleinsten is het hier fijn én veilig spelen. Ideale plek om op zondagochtend zelf even bij te komen van de week en je kind lekker te laten ravotten.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy