5 x de leukste strandtenten van Nederland

by Imke Walenberg

1) Sjoerd – Ameland
In 2016 werd Sjoerd Ameland nog bekroond als Meest Duurzame Strandpaviljoen van Nederland. Alleen dat al maakt het de reis naar Ameland meer dan waard. De palen waarop het strandpaviljoen staat zijn hoger dan normaal waardoor de natuur onbelemmerd zijn gang kan gaan, zelfs onder het paviljoen door. Het hele jaar rond kan je hier terecht. Dus of het nu opwarmen is voor de heerlijke kachel of afkoelen met een verfrissend drankje, het kan allemaal bij Sjoerd.

5 x de leukste strandtenten van Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

2) De Dam – Vrouwenpolder
Nog een paviljoen dat vorig jaar in de prijzen is gevallen, in dit geval met de titel ‘beste nieuwe strandpaviljoen van 2016’. Gelegen in Zeeland, op ongeveer 20 minuten van Middelburg, is deze strandparel te vinden. Het paviljoen is helemaal zelfvoorzienend wat betreft warm water en de stroomvoorziening dankzij hybride zonnepanelen op het dak. Daarnaast is er een in- én- outdoor speeltuin waar kids naar harte lust hun gang kunnen gaan.

5 x de leukste strandtenten van Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3) Woest – Callantsoog
Een kleine 20 kilomerer onder Den Helder ligt strandpaviljoen Woest. Naast een mooi uitzicht op enerzijds de zee en anderszijds de duinen, kan je hier ook een prima bodem leggen voor een lange strandwandeling. Leuk is dat je via de website zonzeestrand.nl ook leuke, originele overnachtingsarrangementen kan boeken in combinatie met een bezoek aan Woest.

5 x de leukste strandtenten van Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

4) Suiderstrand – Den Haag Kijkduin
Suiderstrand is een uiterst relaxte plek met uitzicht op de zandmotor, een voor de kust van Ter Heijde en Kijkduin aangelegde kunstmatige zandbank in de vorm van een schiereiland. Door de zeestroming verandert de zandbank van vorm wat een fasinerend beeld geeft. De strandtent zelf is kleurrijk ingericht met hier en daar wat vintage invloeden. Voor ieder wat wils eigenlijk… En datzelfde geldt voor de menukaart. Prima toeven hier!

Lees ook:  5 x vakantiespellen voor het hele gezin

5 x de leukste strandtenten van Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5) George No.5 – Zandvoort
Vooruit, een tip voor als je niet vies bent van een beetje jetset. De styling van deze hotspot is tot in de puntjes uitgewerkt. Het zwembad is (naast de menukaart!) één van de trekkers, want wat is er nu lekkerder dan na een dag zoutwaterhappen een verfrissende duik in een zwembad te nemen? Zin in een dag met de nodige Franse allure, dan ben je dus zeker op de juiste plek hier.

5 x de leukste strandtenten van Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy