Zo maak je van je keuken een huiskamerrestaurant

by Imke Walenberg

Je ziet het steeds vaker: amateurkoks die hun culinaire hobby uitbreiden door in eigen huis een huiskamerrestaurant op te zetten. Niets gezelligers immers dan bij jezelf of iemand anders een heerlijke maaltijd aan de keukentafel te eten. Maar hoe creeer je de juiste sfeer aan je eettafel? Wij geven een aantal tips:

1) Stoelen
Comfortabel dineren is één van de belangrijkste onderdelen van een geslaagd etentje. En dat begint dan ook bij fijne, lekker zittende stoelen, die er natuurlijk ook nog eens leuk uit zien! Bijvoorbeeld moderne kuipstoeltjes met outdoor leren bekleding of juist meer vintage stoelen met een ‘schoolstoel-look’.

2) Eettafel
Belangrijk bij een etentje is dat niemand van je gasten op een onhandige hoek van een tafel zit waar bijvoorbeeld net een tafelpoot zit. Of op een plek waar je niet goed met iemand kan praten. Ideaal is dan ook een ronde of ovale tafel. Bij zo’n tafel kan je veel makkelijker met meerdere mensen een gesprek voeren en zit niemand op een ongunstige plek.

3) Servies
Wil je je diner echt tot een feestje maken? Kies dan voor kleurrijk servies. Mixen en matchen van serviezen is al helemaal een top-idee. Combineer verschillende soorten borden en glazen met elkaar waardoor het een bont geheel wordt. Let natuurlijk wel op dat je het ook weer niet té bont maakt!

4) Menukaarten
Pak je het goed aan, dan maak je ook zelf menukaarten. Kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest voor heel veel creatieve menukaart-inspiratie!

Bon appétit….

Lees ook:  Stylingtips om een Pinterest-proof badkamer te creëren

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy