Tips: langer je lenzen dragen

by Isabeau Kamphuis

Ooit las ik ergens dat je je lenzen niet langer dan acht uur per dag hoort te dragen. Zodra je die grens passeert is de kans op droge ogen en andere irritaties groter. Klinkt vrij logisch en als een simpele regel om te volgen maar in de realiteit is dat natuurlijk anders. Stel je hebt een lange dag en je hebt gekozen voor een te gekke smokey eye; die wil je natuurlijk niet verstoppen achter je bril. Maar ook het dragen van een zonnebril wordt lastig zodra je van lenzen terug naar bril wisselt, tenzij je een zonnebril op sterkte hebt. Want met die zonnige dagen die er aan zitten te komen wil je natuurlijk wel je zonnebrillen collectie kunnen raadplegen. Gelukkig hebben wij wat tips voor situaties als deze:

  • Blijf van je ogen af! Niet alleen verpest je misschien wel je eyeliner maar hoe minder je je ogen aanraakt hoe kleiner de kans op irritaties. Moet je ze toch aanraken of bijvoorbeeld je lenzen even schoonmaken, zorg dan dat je je handen goed wast; hygiëne is key!

  • Snel last van droge ogen? Verleng de draagtijd van je lenzen door speciale oogdruppels voor droge ogen op zak te hebben. Deze vind je op eyelens.nl.

  • Neem ook je reinigingsvloeistof altijd mee zodat je je lenzen kunt poetsen indien nodig. Een vlekje of vuiltje belemmert niet alleen je zicht maar kan ook tot onnodige irritaties leiden.

  • Nog steeds last van je ogen op een lange dag? vind dan momenten in je dag om even je bril te dragen zodat je ogen tot rust kunnen komen.

Het is natuurlijk belangrijk om te onthouden dat het uitdoen van je lenzen bij bijvoorbeeld irritatie nog steeds belangrijk is. Luister goed naar je ogen (no pun intended) want je wilt infecties voorkomen. Dit zijn slechts wat tips en trucjes waarmee we hopen je een handje te helpen maar helaas geen magische oplossingen. Laat ons in de reacties weten welke tips wel of niet werken en of jij nog goede aanvullingen hebt!

Lees ook:  Crocs-clogs van McDonald's aan je voeten? Yes, het kan met deze limited collection!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy