Outdoor review: de Nemo Hornet Elite 2P

by Petrick de Koning

Het kampeerseizoen is weer aangebroken. Ben je fan van kamperen, net als ik, dan is een goede tent een absolute voorwaarde. En het liefst ook nog een beetje lichtgewicht en bovenal praktisch. Tijdens een (gelukkig zonnig) weekend in de Ardennen testte ik daarom de ultralight Nemo Hornet Elite voor 2 personen. Zowel op een grascamping als in een bosrijke omgeving.

Review
Het eerste wat opvalt als je de Nemo Hornet 2P in handen krijgt is dat de compacte tentzak extreem licht is. De tent heeft natuurlijk al de omschrijving “ultralight’, maar toch kon ik bijna niet geloven dat dit pakketje van ruim 800 gram een volwaardige tweepersoonstent bevatte. Dit is ook gelijk het grootste pluspunt van deze tent. Hij past meer dan eenvoudig in je rugzak en als je de stokken los inpakt, neemt het geheel nauwelijks pakruimte in. Hiervoor is in de tentzak overigens een vernuftig touwtje verwerkt.

Nemo gebruikt zelf met enige regelmaat de term ultralight voor zijn outdoor gear, en niet onterecht. Het lage gewicht komt door het gebruik van heel fijne 7 denier nylon. Omdat het grondzeil wat steviger moet zijn is daarvoor 10 denier gebruikt. Een andere gewichtsbespaarder is het geraamte. De stokken in Y-vorm zijn van zogenaamd Featherlite NFL aluminium. Oftewel: veel stevigheid en minimaal gewicht.

Maar goed, dat zijn natuurlijk allemaal nog alleen maar mooie (technologische) woorden. Daarom gaan we op pad. In het najaar kan het al behoorlijk koud en nat zijn in de Ardennen, maar ik had geluk met het weer. Maar gezegd moet worden dat zelfs als het regent het opzetten van deze tent heel eenvoudig is. Ook in je eentje is het klusje zo geklaard. Je legt de binnentent uit, zet het eendelig frame op en hangt vervolgens de binnentent er aan met eenvoudige kunststof haakjes. De buitentent span je er overheen en met een simpel kliksysteem zet je alles in een handomdraai vast. Een paar haringen nog in de grond en je kunt de tent gaan ‘inrichten’.

Lees ook:  Ik maak een roadtrip en ik neem mee: de Citroën C3 Aircross

Juist omdat het een tweepersoonstent is, is het wel zo prettig dat de Hornet Elite aan beide kanten ruime ingangen heeft. Daarnaast kan je in de ruimte tussen de buiten- en binnentent je je spullen kwijt. Mijn rugzak voor dit outdoorweekend was niet al te groot en paste dan ook prima. Ben je echter langer op pad en neem je meer mee dan wordt het wat meer passen en meten om alles droog te houden. De opslagruimte in de slaaptent is wel wat beperkt. Er zijn slechts een paar vakken waar je wat (platte) spullen in kwijt kunt.

Omdat het een compacte tent is, houdt de ruimte in de binnentent tent niet over. Toch is er genoeg plek om er met twee mannen van ongeveer 1.90 cm goed je nachtrust te krijgen. Stil liggen is wel een vereiste. De binnentent is van gaasstof en zorgt voor maximale ventilatie en voorkomt mufheid.

Conclusie
Ik kan wel stellen dat ik ronduit enthousiast ben over de Hornet Elite. Vederlicht is ie en hij past heel makkelijk in je rugzak. Geen extra gesjouw tijdens een wandel- en/of fietstocht. Eenmaal op de plaats van bestemming zet je ‘m ook nog eens razendsnel op. Een ideale trekkerstent wat ons betreft.

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy