Getest: de Thule Urban Glide 2

by Imke Walenberg

Het aanbod in kinderwagens is groter dan ooit. Als je zelf kinderen krijgt merk je dat natuurlijk pas echt. Zoveel kleuren, zoveel mogelijkheden, zoveel merken. Duidelijk een geval ‘door de vele kinderwagens het bos niet meer kunnen zien’. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillen in prijzen. Ga je voor all the way, super hip, met alles erop en eraan? Of kies je voor eenvoudig, maar functioneel? Of wil je misschien wel juist iets duurzaams of meer gericht op outdoor?

Om het persoonlijk te maken: zelf zat ik met een ‘extra’ probleem met betrekking tot het kiezen van het juiste model. Met namelijk twee kids (een dreumes en een baby) die behoorlijk dicht op elkaar zitten qua leeftijd moest ik namelijk een kinderwagen hebben waarin beide kunnen zitten/liggen. En het liefst dan ook nog een wagen die een beetje snel in te klappen is, waarmee je goed off road kan wandelen én waar je mee een rondje door het park kan rennen. Via via tipte iemand mij toen Thule. Niet een merk dat als eerste bij mij op zou komen als ik aan een kinderwagen moet denken. Dit Zweedse bedrijf is immers vooral bekend door hun outdoor en kampeermateriaal.

Maar niets is minder waar, Thule beschikt namelijk ook over een aardig assortiment kinderwagens. Allemaal natuurlijk wel met de kenmerkende sportieve touch van het merk. Wij mochten de dubbele wandelwagen genaamd ‘Thule Urban Glide 2’ testen. En wel de rode versie (je kan kiezen uit grijs, blauw en rood).

Lees ook:  5 x Grieks eilandhoppen

Thule kinderwagen - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogThule kinderwagen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Montage
Het eerste stukje gemak van de Urban Glide 2 dient zich al aan bij de levering. Want hoewel je de kinderwagen zelf in elkaar moet zetten, is dit een vrij eenvoudige klus. Het is simpelweg een aantal onderdelen in elkaar klikken en draaien; een kind kan de spreekwoordelijke was doen. Omdat we een net geboren baby hebben, hebben we er een bassinet bij geleverd gekregen. Die bassinet kan je heel simpel op een helft van de wagen vastklikken. Zodoende creëer je dat aan de ene kant van de wagen je dreumes/peuter kan zitten en aan de andere kant je baby kan liggen. Onze dreumes van 1,5 vindt het in ieder geval helemaal geweldig om in ‘haar’ nieuwe wagen plaats te nemen. Nadat de banden ook nog zijn opgepompt, is de kinderwagen ready to go.

Thule kinderwagen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Thule kinderwagen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Makkelijk manoeuvreren
De eerste wandeling met de wagen buiten is wel nog even wennen. Ben je namelijk een enkele kinderwagen gewend, dan is zo’n dubbele in een keer toch wel een behoorlijk geval om vooruit te duwen. Maar tegelijkertijd merk je ook direct hoe ontzettend soepel en licht de wagen te manoeuvreren is. Dat komt met name door het draaiende voorwiel. Leuk detail: vergrendel je dit draaiende voorwiel dan kan je prima met de wagen gaan joggen!

Thule kinderwagen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Ergonomisch duwen
De duwbeugels kan je in verschillende hoogtes afstellen. Ben je lang of klein van stuk, dat maakt dus niets uit. Voor alle lengtes is het ergonomisch wandelen. Ook fijn is dat je de kinderzitjes bijna helemaal plat naar achteren kan neerklappen, zodat je kind comfortabel een dutje kan doen onderweg.

Lees ook:  Kinderkleding trends voor 2017

Opbergen
Wil je je handen vrij hebben en geen extra tassen meesleuren tijdens het wandelen? Ook daar is aan gedacht in de vorm van een groot opbergvak onderin de wagen dat je met een rits kan afsluiten. Mocht het gaan regenen, dan hoef je niet bang te zijn dat je boodschappen of luiertas nat worden.

Thule kinderwagen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Oordeel
Hoewel de Urban Glide 2 heel makkelijk met een hand vrij compact op te vouwen is, heb je wel een ruime auto nodig wil je de Glide meenemen. Het past, maar je moet niet veel meer willen meenemen. Maar dat gezegd hebbende, is dat eigenlijk ook het enige minpunt wat we hebben kunnen opmerken. Want het is heerlijk dat je met zo weinig moeite en zoveel comfort met je kids op pad kan gaan. En of dat pad nu in het bos, op het strand of door een stad met allemaal straatjes met hobbelige keitje ligt… dat maakt voor de Urban Glide 2 niet uit. Ben je kortom op zoek naar een sportieve, praktische wandelwagen waarmee je de wereld mee over kan met je gezin? Dan gaat dat zeker lukken met dit exemplaar…

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy