Food-en cocktailbar LouLou, (alweer) een nieuw pareltje in Amsterdam West

by Odiel Mennink

Welkom in stadsdeel Amsterdam West! Als oosterling zoek ik de leuke tenten vaak dicht bij huis op. Dit keer niet. West heeft er namelijk een pareltje bij: Bar LouLou, de nieuwste aanwinst om de hoek bij de Kinkerstraat. Je rolt er zo vanuit de Foodhallen naar toe.

Foodbar Lou Lou

Ontbijten met een smoothie, snacken in de middag, een cocktail als voorgerecht en lekker lang dineren. All-day-long is de keuken van Bar LouLou geopend. Wij komen Bar LouLou testen na een lange dag werken. Vrouwen hebben dan #trek. Diner it is. Voordat wij starten met het bestuderen van de menukaart nemen genieten we van een smakelijke cocktail als appetizer.

Foodbar Lou Lou

Genietend van onze Mojito en Aperol Spritz nemen we de menukaart door: “Duinkopje”, “Pulpo”… Nieuwsgierig zoeken we in Google op wat dit voor gerechten zijn. Gelukkig legt de attente bediening al snel uit wat wij van de gerechten kunnen verwachten. De kaart is zo afwisselend dat kiezen écht een uitdaging is, want het liefste wil je alles proberen. Tommahwak steak van de grill, pittige king prawns, wilde dorade, tajine en ja een duinkopje is een champignonsoort en pulpo is octopus. Wij kiezen voor een drie-gangen menu met als voorgerecht de Carpaccio en Burrata. Bijpassend krijgen wij er een lekkere glas witte wijn bij geserveerd. Niet te zwaar, maar wel fruitig en soepel, passend bij wat lichtere gerechten zoals onze hoofdgerechten: Spring Chicken en groente Tajine.

Foodbar Lou LouFoodbar Lou LouFoodbar Lou Lou

Waren we al bij het toetje (lekker Hollands) aangekomen? Wauw. In mijn leven heb ik al veel verschillende ijssoorten mogen proeven. Maar rozemarijnijs, dat nog nooit. Super. Lekker. Hé, is mijn bordje nu al leeg?!

Lees ook:  Ice ice baby - top 5 beste ijssalons

Foodbar Lou Lou

Foodbar LouLou is erg smaakvol ingericht in boho-chique stijl met een retro tintje. De akoestiek (vaak een irritatiepuntje in een restaurant als je een goed gesprek wil hebben) is goed en de sfeer is zo relaxed, dat je de tijd langzaamaan vergeet. Zeker in goed gezelschap. Tel daarbij op het lekkere eten, de attente service en Amsterdam-West heeft weer een top plek te pakken. Ook als buiten het zonnetje uitbundig schijnt, want het terras van LouLou is groot.

Foodbar Lou Lou

En de prijs? Dik in orde. Een drie-gangen-menu (inclusief verrassende amuses) kost 31,50 euro per persoon. Deze oosterling ga je vaker in West zien!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy