Bijzondere, hippe festivaltasjes gespot!

by Wanda Bregman

Het festivalseizoen is geopend en happy duiken we het ene na het andere festival in. De keuze is reuze. Maar, wat is een festival zonder handige, hippe festivaltasjes? Niets natuurlijk! En dus kopen we een heus festivaltasje van Made in Barrio bij morethanhip.nl of bol.com. Deze semi eco-leren tasjes zijn allemaal makkelijk te dragen, licht, niet te klein en niet te groot. Je flesje water en portemonneetje passen er makkelijk in, evenals je zonnebril. Binnenin de tas zijn diverse kleine vakjes waarin je sleutels en telefoon passen. De tassen zijn af te sluiten met een rits of een magneet en hebben allen een stevige, brede schouderband. De tassen zijn zowel voor mannen als vrouwen. Het bijzondere aan deze tasjes van Made in Barrio is dat ze in de duistere krochten van Bogota zijn vervaardigd. Made in Barrio is van atelier Doña Rosa. Haar atelier is gevestigd in een van de armste, gevaarlijkste sloppenwijken ‘Ciudad Bolivar’ van de stad Bogota, Colombia. Donã Rose biedt ondertussen werk aan 25 bewoners van de wijk.

Het semi eco-leer wordt in Colombia ook wel waxed carnaza genoemd. Carnaza is een soepele en zachte laag van de runderhuid en ‘waxed’ verwijst naar de afwerking. Deze leersoort wordt gebruikt voor alle leren tassen van de collectie Made in Barrio. En de huiden zijn een restproduct van de voedselindustrie. Doordat de huid zo zacht en soepel is, neemt het goed verf (waterbasis!) op wat resulteert in 50% minder chemicaliën tijdens het kleuren. De afwerking wordt gedaan met organische wax. Die wordt met de hand en met een warme pers in de huid gewreven en gestreken. Het eindresultaat is een soepele leren tas met een natuurlijke, robuuste uitstraling. En wil je echt iets speciaals? Dan neem je een van de tasjes gemaakt van hergebruikte binnenbanden van vrachtwagens. Vooral bij mannen een populair item. Een stoere look in zowel mooie, aardse als vrolijke tinten. De festivaltasjes van Made in Barrio zijn gemaakt volgens de fair trade normen en met een perfecte kwaliteit. Kopen dus want behalve dat ze superleuk zijn, help je met elke tas atelier Doña Rosa en haar medewerkers. Hip het festivalseizoen in dus, met je eigen festivaltasje uit Colombia.

Lees ook:  Wax Bar Challenge voor zomerproof benen

Foto’s: bol.com & morethanhip.nl

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy