5 x tips om jezelf online (beter) op de kaart te zetten

by Imke Walenberg

Of je nu net een eigen blog of website bent gestart, je online cv wilt verbeteren of simpelweg je computer-skills wilt verbeteren. Het is in deze tijd essentieel om digital-wise up to date te zijn. Wij geven 5 tips hoe dat te bereiken:

1) De basis
Zonder goede basiskennis ben je nergens. Dus belangrijk is om je computervaardigheden goed onder de knie te hebben. Van weten welk besturingssysteem je nodig hebt tot aan de instelling van je WLAN-router, je leert het allemaal met behulp van dit handige, gratis ebook.

2) Zoekwoorden
Zoekwoorden zijn belangrijk voor je SEO (zoekmachine optimalisatie). Wil je bezoekers of potentiele opdrachtgevers naar je website krijgen dan is het heel erg belangrijk dit goed op orde te hebben. Optimaliseer je je zoekwoorden dan zorg je dat er meer verkeer naar je website komt.

3) Up-to-date profielen
Zorg dat je social media profielen up-to-date zijn. Vul je LinkedIn-pagina aan en zorg voor een actuele profielfoto. Slim is het ook als je soms wat activiteit laat zien op je sociale kanalen en niet alleen maar ‘voyeurt’.

4) Speel jezelf in de kijker
Door zelf actief mensen te gaan volgen met je sociale kanalen, speel je jezelf in de kijker bij mensen. Kijk goed welke mensen en bedrijven interessant voor jou kunnen zijn. Slim is daarnaast om ook actief comments te zetten bij andersmans posts en artikelen.

5) Eigen website
Met behulp van heel eenvoudige programma’s zoals Wix, kan je in een mum van tijd een eigen website in de lucht gooien. Ideaal om bijvoorbeeld je cv op te plaatsen en te linken naar je social media kanalen. En ook fijn; bijna geen onderhoud nodig.

Lees ook:  Waarom het dragen van een goede zonnebril zo belangrijk is

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy