5 x series die je zeker moet zien

by Imke Walenberg

Hoewel de lente is aangebroken en we weer kunnen genieten van de langere dagen en het heerlijke warmere weer, wonen we natuurlijk wel in Nederland. Dat wil zeggen dat we waarschijnlijk ook nog vaak genoeg dagen met regen en kou kunnen verwachten. Maar geen nood, met onderstaande must see series is het op zulke dagen helemaal niet erg om binnen te zitten met een warm dekentje over je benen geslagen en chips en popcorn binnen handbereik. En als het nu wél mooi weer is en je even liever op het strand zit dan voor je tv, dan hoef je niet bang te zijn dat je jouw favo serie mist. Want heb je een abonnement op interactieve TV, dan kan je je serie gewoon op een later (regenachtig) moment terugkijken:

1) Homeland
Deze serie moet toch wel met stip op nummer 1 staan, wat ons betreft. De serie volgt CIA-agenyte Carrie Mathison. In de eerste seizoenen draait het met name om het feit dat Carrie ervan overtuigd is dat een Amerikaanse marinier, Brody, een spion is voor Al Qaida. De perfect getimede spanning en de vaak onverwachte verhaallijnen, maken dat je op je puntje van je stoel zit!

2) Peaky Blinders
Ben je gek van een beetje duistere series, dan heb je met Peaky Blinders een juiste te pakken. Deze dramaserie volgt een street gang in Birmingham vlak na de Eerste Wereldoorlog. Denk veel whisky, shag, dans en vuisten en dat met elkaar vermengd in een uiterst mooi, maar obscuur decor en je krijgt een top serie waarbij je baalt dat er weer een aflevering voorbij is. Onder andere te zien via Netflix.

Lees ook:  Tijdverdrijf waar je wat van opsteekt

3) Narcos
We blijven in de schimmige wereld, deze keer van Pablo Escobar. De hit serie die het leven van de beruchte Columbiaanse drugsbaron laat zien is even fascinerend als spannend. Je wordt haast letterlijk de serie ingezogen bij de jacht op Escobar en zijn Medellínkartel. Iets wat zich allemaal afspeelde van eind jaren 70 tot begin jaren 90 van de vorige eeuw. Inmiddels zijn er drie seizoenen van de serie gemaakt die je bijna in één ruk achter elkaar kijkt….

4) Big Little Lies
Even tijd voor wat luchtigers. Big Little Lies is een mini-serie waarin een aantal grote namen de hoofdrol hebben, waaronder Nicole Kidman en Reese Witherspoon. De serie speelt zich af in het rijke kustdorpje Monterey in Californië waar op het eerste gezicht niet zoveel aan de hand lijkt te zijn. Niets is echter minderd waar. Achter deze facade schuilt namelijk een wereld vol leugens, roddels en conflict. Komisch en dramatisch tegelijkertijd.

5) The Young Pope
Jude Law als Paus? Jazeker. In The Young Pope zien we hem in rol van (de overigens fictieve) Paus Pius XIII, de meest conservatieve leider ooit binnen de katholieke kerk. Wat je vooral kan verwachten is de strijd tussen de enorm grote verantwoordelijkheid als hoofd van de Katholieke Kerk en de dagelijkse problemen van een gewone man die tot paus werd verkozen.

Natuurlijk hopen we dat als je deze series allemaal hebt gezien er ook nog genoeg dagen over zijn gebleven dat we wél van de zon hebben kunnen genieten. Want hoewel genoemde series allemaal redelijk verslavend zijn is het niet de bedoeling dat we met een tekort aan vitamine D de zomer zijn doorgekomen….

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy