Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Food hotspots - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

10 x nieuwe food hotspots in Nederland

1) Vincenzo’s (Den Haag)
Heerlijke (houtoven)verse pizza gemaakt naar de recepten van ‘di papa Renato’, dat is wat je krijgt als je de wereld van Vincenzo’s instapt. Authentiek Italiaanse en lokale ingrediënten worden gebruikt om van jouw pizza een hemelse ‘slice’ te maken. Delizioso!

2) Koozie (Rotterdam)
Het Rotterdamse Noordereiland is een eiland dat met de rest van de stad verbonden wordt door bruggen. Deze woonwijk kent opvallend veel bewoners die in de kunstsector werken, dat is ook de reden dat het de bijnaam Montmartre aan de Maas heeft gekregen. Eén van de fijne spots op het eiland is Koozie. Bij Koozie kan je terecht voor ontbijt en lunch, maar ook om elkaar te onmoeten en te inspireren. Niet voor niets wordt deze plek ook wel de ‘nieuwe huiskamer’ van het eiland genoemd.

3) Vegan Junk Food Bar (Amsterdam)
Een snackbar waar je enkel en alleen vegan snacks kan bestellen. En het mooie is… het is niet alleen gezond (want plant-based), maar ook nog eens heel erg lekker! Denk aan burgers en frietjes, maar ook bitterballen en loempia’s. De bar is echt net geopend, dus be the first!

4) Ayla (Rotterdam)
Meerdere mensen tipte mij Ayla toen ik recent naar Rotterdam ging. En bepaald niet onterecht, want deze spot is een fijne mix van de Mediterraans wereld met de Arabische wereld én ook nog een vleugje New York. Van Siciliaanse couscous tot Shakshouka en Harira soep. Alles is even lekker.

5) Cortenaer (Den Haag)
Vlakbij de Koninklijke stallen, in het Zeeheldenkwartier, kan je sinds december bij Cortenaer terecht voor ontbijt, lunch én diner. De strakke, ruime en licht ruimte doet hip Scandinavisch aan. De gerechten zijn al net zo ‘stylish’ (denk zwarte heilbot en Jicama tonijn). Maar daarnaast kan je ook heel ‘low-key’ een patatje oorlog bestellen mét huisgemaakte pindasaus.

6) Rpel (Eindhoven)
Zelf begreep ik, met mijn Brabantse roots, gelijk waar dit woord voor staat. Kom je echter niet uit Brabant dan zal het kwartje niet gelijk vallen. Rpel is de verkorte versie van het woord Aardappel en daarmee kan ook gelijk de brug worden gemaakt naar wat Rpel doet en dat is frites bakken. Te weten: Biologische frites. En die zijn lekker. Net als de handgemaakte kroketten!

7) Cafe Brun (Utrecht)
Een café zonder bar, klinkt toch een beetje als een kok zonder pannen of een auto zonder wielen. En toch is het zo. In Café Brun is de bar namelijk verplaatsbaar. Het woord ‘bar’ komt van origine van het woord ‘barrière’ aldus de eigenaren en dat willen ze te allen tijde voorkomen. De (bar)mannen zitten dan ook letterlijk tussen de gasten.

8) Meneer Peer (Utrecht)
Leuke plekken waar je met je kids terecht kan en jijzelf even relaxt een lekker broodje kan eten, die zijn niet altijd even makkelijk te vinden. Gelukkig is daar Meneer Peer. Meneer Peer is een gezellige, vintage huiskamer met speelhoek voor de kinderen en menukaart waar het hele gezin blij van wordt. Mooi weer? Dan kan je je bestelling opeten op een van de traptreden van het sluisje waar Meneer Peer op uitkijkt.

9) De Jongens van Zand en Klei (Breda)
Nog een zaak waar aardappels de hoofdrol spelen. De jongens van Zand & Klei bestaan uit horecaondernemers en aardappelliefhebbers Tako, Miranda en drie “aardappelb(r)oeren” uit Tilburg. Hun doel? “De ordinaire knol in een sexy jasje stoppen.” Wat resulteert in heerlijke aardappelgerechten. Zelfs in de desserts is de aardappel verwerkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van roomijs van zoete aardappel met kaneel?

10) Poesiat & Kater (Amsterdam)
Bij mij om de hoek in Amsterdam-Oost, zit sinds een tijdje Poesiat & Kater. Een bierbrouwerij gevestigd in een mooi 19e eeuw pand waar naast Poesiat & Kater bier, ook traditionele Van Vollenhoven bieren worden gebrouwen. Deze speciaalbieren worden voor je neus gebrouwen en gaan direct in de taptanks van de bar. En het eten? Dat is natuurlijk ook afgestemd op wat er geschonken wordt. Cheers!

Categories Food

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “10 x nieuwe food hotspots in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *