Voorjaarsschoonmaak in je tuin

Het voorjaar staat voor de deur! Eindelijk kunnen we (bijna) onze winterjas opbergen en een luchtigere versie tevoorschijn toveren. Niets lekkerder dan in een heerlijk lentezonnetje je wintertuin weer klaar te maken voor de wamere, zonnigere maanden die gaan komen. Vaak heeft je tuin het in de winter vrij zwaar te verduren gehad en is het tijd voor een heuse voorjaarsschoonmaak in je tuin. Hoe je dat doet? Onze tips:

1) Opgeruimd staat netjes
Eerste belangrijke stap in de tuinschoonmaak is het verwijderen van alle planten en struiken die de winter niet overleefd hebben. Probeer ook alle afgevallen bladeren tussen de planten en het gras weg te halen. Door dit te doen geef je je tuin letterlijk en figuurlijk weer lucht.

2) Groen gazon
Als je prachtig kunstgras hebt in je tuin, dan heb je geluk, want dan hoef je bij dit tweede punt weinig te doen. Heb je echter echt gras liggen? Zorg dan dat je het gras heel kort afmaait de eerste keer. Door dit te doen groeit het daarna mooi, egaal en groen weer aan.

3) Onder hoge druk
Ben je in het bezit van een mooi terras met dito terrasmeubels? Ook die verdienen een schoonmaakbeurt zo na de winter. Spuit met een hogedrukspuit daarom de tegels en meubels goed schoon. Last van mos? Dat is het beste weg te krijgen door het weg te snijden.

Lees ook:  Hoe host je de perfecte vegan BBQ?
Categories Interior

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Voorjaarsschoonmaak in je tuin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *