Sfeer en warmte in de slaapkamer, zo doe je dat

by Isabeau Kamphuis

Je slaapkamer is de plek waar je na een lange dag tot rust komt. Daarom gaan steeds meer mensen voor een kalme en minimalistische look en niet zo snel voor heftige kleuren of veel accessoires. Ook wij zijn fan van de minimalistische look maar dit maakt het creëren van sfeer soms lastig. Gelukkig kun je met deze tips een simplistisch ingerichte slaapkamer iets meer sfeer geven.

Het is erg makkelijk en dan ook populair om je muren gewoon helemaal wit te houden. Zo kun je een ruimte eenvoudig een make-over geven door alleen wat meubelstukken of simpelweg accessoires te vervangen en verplaatsen. Toch vinden wij dat ergens wel zonde want een beetje kleur op de muur kan zoveel doen! en met fotobehang kun je zelfs nog meer. Wij zijn bijvoorbeeld compleet gevallen voor deze waterverf muren, en iedereen droomt toch stiekem wel van een bakstenen muur zoals we die alleen op Pinterest zien? gelukkig zijn beide makkelijk te DIY’en met behulp van het fotobehang van Reclameland.be. Combineer dit met een minimalistische inrichting en je creëert meer sfeer en diepgang in je slaapkamer zonder het gevoel van ontspanning kwijt te raken.

Een andere aanrader voor het creëren van warmte is door te spelen met licht en texturen. Sfeerverlichting doet enorm veel voor een kamer. Pendant lampen zijn nog steeds hot topic, maar zorg wel dat er een dimmer op je lamp zit want anders kunnen ze nogal verblinden en sfeer killend zijn. Ook het plaatsen van meerdere kleine lampen door de kamer zorgt voor een warmer gevoel en kaarsen doen een hoop! Als je ze maar niet vergeet uit te blazen..

Lees ook:  Citroën ë-C4: 100% elektrisch, 110% comfort én rijplezier

En dan de laatste tip: textuur. Een combinatie van materialen en stoffen zorgt voor extra structuur en diepgang en geeft elke ruimte meer persoonlijkheid. Een ruimte gevuld met alleen maar strakke lijnen heeft het tegenovergestelde effect. Een super simpele en budget vriendelijke manier om wat extra textuur toe te voegen aan je interieur is door te investeren en (grof)gebreide dekentjes om over je bed of een stoel te draperen. Ook kussens van verschillende materialen zijn een enorme toevoeging aan je bed.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy