Pop-up bakkerswinkel: The Heineken Bakery

by Imke Walenberg

Van 18 tot en met 21 maart kan je aan de Vijzelgracht in Amsterdam The Heineken Bakery bezoeken. Een tijdelijke bakkerswinkel waar bijzondere broden gebakken worden met het ‘geheime’ ingrediënt van brouwerij Heineken: A-gist.

De brouwer sloeg hiervoor de handen ineen met Meester Boulanger Mark Plaating. Gezamenlijk gingen ze aan de slag om te laten zien én te laten proeven dat met datzelfde A-gist een mooi brood gebakken kan worden. Op zich niet nieuw, want we schreven al eerder over de trend van het bakken van brood met bier. Des te leuk dat een groot biermerk als Heineken dit nu ook heeft opgepakt.

Overigens is het niet zomaar een eenvoudig klusje om brood met bier te bakken. Aangezien de A-gist van Heineken een heel ander soort gist is dan dat er normaal voor broden wordt gebruik. Bakkersgist is ontwikkeld om snel veel volume te creëren. De A-gist echter komt veel trager op gang, maar daardoor zit er wel veel meer smaak aan het brood.

The Heineken Bakery - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog The Heineken Bakery - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De broden in The Heineken Bakery worden verkocht voor €2 per stuk en (nice to know) de volledige opbrengst wordt geschonken aan de Nederlandse Bakkersgilde. Van 18 tot en met 21 maart is The Heineken Bakery iedere dag geopend van 12.00 – 21.00 uur aan de Vijzelgracht 37hs te Amsterdam.

Lees ook:  The Ketchup Project

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy