SwimGym - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Nieuwe sport hotspot: de SwimGym

Gevestigd in het oude Trouw gebouw (waar nu The Student Hotel in zit), met als bovenburen The Pool en Collab en als naaste buur Vondelgym (van Arie inderdaad) zit sinds deze maand de SwimGym. Oftewel, het eerste fitness zwembad in Amsterdam waar banenzwemmers en triatleten onder professionele begeleiding kunnen trainen. Een soort fitnessclub dus, maar dan in de vorm van een zwembad, en waar je net als in een fitnessclub ook verschillende workouts kan volgen (van borstcrawl tot aan triathlon training). Initiatiefnemer van dit toffe concept is voormalig topzwemmer Johan Kenkhuis.

SwimGym - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het zwembad heeft de olympische lengte van 50 meter en is ‘slechts’ twee banen breed. Dat is expres zo gedaan omdat op die manier de coaches dichtbij de leden kunnen staan voor een optimale begeleiding. Handig is dat het bad door een flexibele scheidingswand wel ook nog opgedeeld kan worden in vier banen van 25 meter.

Om het allemaal nog wat hipper te maken hangen in de SwimGym grote beeldschermen waarop demo’s en onderwaterbeelden worden vertoond tijdens techniek trainingen. Dat gaat zelfs zo ver dat de personal trainers onderwater opnames kunnen maken en die meteen laten zien op de schermen. Zodat je precies weet wat je kunt verbeteren aan jouw zwemtechniek. Wil je de blits maken in zee of het zwembad tijdens je aankomende zomervakantie? Dan is het zeker aan te raden hier een lesje te nemen!

SwimGym - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog SwimGym - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  SALSATION Fitness, dance never felt so good
Categories Sport & Outdoor

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Nieuwe sport hotspot: de SwimGym

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *