Hoe kom jij aan je vitamines? 3 recepten om healthy het voorjaar in te gaan!

by Imke Walenberg

Inmiddels is het alweer de elfde week op rij dat er een griepgolf heerst in Nederland, dat blijkt althans uit cijfers van onderzoeksinstituut Nivel. Als er twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen op bed liggen met griepachtige verschijnselen, is er sprake van een epidemie. En dat is dus inmiddels alweer 11 weken het geval. Niet mis! Wil je de ‘griep-dans ontspringen’ dan is het zaak genoeg vitamines binnen te krijgen. Niet altijd even makkelijk.

Eén van de lekkere en leuke manieren om toch voldoende vitamines binnen te krijgen is via smoothies. In samenwerking met Sapp geven wij daarom een paar super-lekkere én bovenal super-gezonde recepten waarmee je zonder gedoe (want uit de vriezer!!) heel veel vitamines kan binnenkrijgen.

Vitamines uit de vriezer?
Sapp is het eerste 100% verse vruchtensap ooit dat direct na het persen wordt ingevroren en vervolgens weer in optimale staat ontdooit. Nu zal je denken? Is dat echt wel zo gezond en vers? In opdracht van Sapp onderzocht PanelWizard hoe een bewuste lifestyle zich verhoudt tot vriezergebruik. Opvallend is daarbij dat Nederlanders zeker wel weten dat de vitamines in bevroren producten behouden blijven en dat vers dus niet per se gezonder is (48%), ondanks dat vers het wel nog wint van de bevroren concurrenten. Aan sappen denken we eigenlijk helemaal niet als het om de vriezer gaat (0,2%). En dat is zonde, zeker als je ziet wat voor lekkere, tijdbesparende, healthy smoothies je kan bereiden!:

1) Amazing Avocado Sapp Smoothie

Nodig:
– 1 kopje Sapp sinaasappelsap
– 1 avocado
– 1 banaan
– 1 handje spinazie

Lees ook:  Wat doe je als je het gevoel hebt dat je partner vreemdgaat?

How to:
– pel de banaan en snijd deze in stukken
– prepareer de avocado (ontpit hem en verwijder de schil)
– doe alle ingredienten samen in de blender, inclusief de Sapp sinaasappelsap, en je Amazing Avocado is ready to go

2) Smooth Sapplepie

Nodig:
– 1 kopje Sapp appel
– 1 peer
– 1 mango
– 1 theelepel kaneel

How to:
– schenk eerst de Sap appel in de blender
– voeg vervolgens het fruit toe (in stukken gesneden)
– voeg nu nog de kaneel toe en klaar is je gezonde appeltaart smoothie

3) Double Delicious Sapp Smoothie

Nodig voor laag 1:
– 1 kopje blauwe blessen
– ½ banaan
– 1 kopje Griekse yoghurt

Nodig voor laag 2:
– 1 kopje Sapp Sinaasappelsap
– ½ banaan
– 1 mango in stukjes

How to:
De ingredienten van de 2 lagen moet je apart van elkaar blenden. Schenk vervolgens eerst het gele mengsel in een glad en lepel daar vervolgens bovenop de paarse laag. Yum!

Zelf aan de slag met de Sapp producten? Ga dan naar www.sapp-juices.nl voor de verkooppunten.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy