Het geheim van de Schutter

by Dirje van Laar

Dat de Voetboogstraat en Handboogstraat vernoemd zijn naar de materialen die gebruikt werden door welbekende schutters heb ik nooit geweten. Dat je er met name in de jaren tachtig en negentig terecht kon voor bruine cafés en goed kon dansen was mij welbekend. Tegenwoordig doet de Voetboogstraat zijn naam eer aan door het één jaar geleden geopende restaurant Lt. Cornelis. Je moet nieuwsgierig aangelegd zijn om de verstopte toegang en trap te bestijgen, maar dan kom je wel terecht in een sfeervolle zaak met heerlijk eten.

Restaurant Lt. Cornelis - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Zoals de naam al doet vermoeden zijn er in het restaurant subtiele verwijzingen naar de verschillende Nederlandse schutters die Nederland kent. Van een muurgroot klassiek schilderij tot moderne varianten. De authentieke trap in de hoek is een echte blikvanger en is volledig gerestaureerd. Leuk is dat bij Lt. Cornelis de Nederlandse keuken op een voetstuk is geplaatst en leidend is voor het merendeel van de gerechten. Denk aan “ossenworst” met bloemkool, Amsterdams zuur en piccalilly of kabeljauwwangen met rode biet en Hollandse garnalen. Leuke gimmicks zijn de kleine kaaskroketjes en hartige poffertjes die we als amuse geserveerd kregen. Bij elk gerecht is een passende wijn geselecteerd en zelfs de cocktails blijven geheel in thema, de appeltaart cocktail is een echte aanrader!

Kortom eerlijke, seizoensgebonden producten van goede kwaliteit waarvan je in alle rust kunt genieten. Eenmaal uitgegeten kun je zo de drukte weer opzoeken.

Restaurant Lt. Cornelis - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  Zo maak je van jouw kerstdiner een ‘Joie de Vivre’ moment samen met Grey Goose Martini

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy