Getest: Bamboo Slate smartpad

by Petrick de Koning

Aantekeningen van een interview meteen digitaal opslaan. Er zijn inmiddels heel wat apparaten en apps die kunnen. Hoewel ik de voordelen van digitale notities zeker inzie, ben ik toch erg gehecht aan mijn old skool notitieboek en pen. Dus geen interview met een laptop of tablet voor mijn neus. Typen en luisteren gaan bij mij niet goed samen. Ideaal dus dat Wacom een smartpad met pen heeft ontwikkeld. Geen glimmend scherm en fancy stylus, maar een echte blocnote van papier en een pen die goed in de hand ligt. Genoeg reden om de Bamboo Slate te testen. En met genoegen.

De smartpad met blocnote en pen ogen heel gewoon, maar niets in minder waar. De Bamboo is slim genoeg om mijn notities zowat real-time te digitaliseren. Je hoeft alleen de Inkspace app te downloaden en je smartphone of tablet met de Slate te synchroniseren. Heel eenvoudig en intuïtief allemaal. Als een blad vol is druk je op de knop en voilà. Toch sloeg de schrik me om het hart toen ik na mijn eerste interview het digitale resultaat zag. Ik had achter elkaar een pagina of zes vol gepend en het leek of de Bamboo in de app alles over elkaar had opgeslagen. Het was een grote letterbrij. Maar geen paniek. Het bleek een fluitje van een cent om deze chaos te splitsen en dus toch mijn aantekeningen keurig per vel terug te kunnen lezen op het scherm. Kwestie van even wennen.

Je hoeft je overigens geen zorgen te maken dat je alles kwijt bent als je een paar dagen geen wifi hebt. Je kunt tot 100 pagina’s opslaan voordat je moet syncen. Als je dat doet, staat alles meteen in de cloud (naast Inkspace ook in Dropbox, OneNote of Evernote). Voor een digital nomad met verschillende werkplekken is dat perfect. Ook als ik een keer mijn aantekeningenboek vergeet – en dat gebeurt helaas regelmatig – kan ik toch doorwerken. Tijdens de test heb ik de gratis Inkspace Basic app gebruikt. Inkspace Plus belooft nog veel meer dan alleen opslag en delen. Bijvoorbeeld ook het omzetten van geschreven notities naar tekst. Dat wordt met mijn zelf ontwikkelde steno met – voor anderen onleesbare – krabbels, een fikse uitdaging. Maar met deze praktische smartpad en prettige pen ben ik voorlopig al heel tevreden.

Lees ook:  Simyo verlaagt tijdelijk de prijs van zijn Sim Only internetbundels

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy