Een onderbroek van bamboe

by Imke Walenberg

Een comfortabeler en duurzamer alternatief voor de onderkleding die we dagelijks dragen. Dat moet er toch wel zijn? Dat dachten de mensen van Bamigo ook. Daarom mixten ze het woord bamboe, het materiaal waar hun kleding van gemaakt is, en het Spaanse woord voor vriend, ‘amigo’, en daaruit werd de merknaam Bamigo geboren.

Bamboekleding
Bamboe is waarschijnlijk voornamelijk bekend bij je als zijnde voedsel voor panda’s. Dat het ook de basis van kledingtextiel kan zijn, is nog vrij nieuw. Pas in 2001 heeft de Universiteit van Peking namelijk ontdekt hoe je van bamboe textiel kunt maken. Sinds die tijd is bamboetextiel heel geliefd omdat het duurzaam en milieuvriendelijk is. Een aantal voordelen van het gebruik van bamboe zijn onder andere dat het na het kappen steeds weer aangroeit, er zijn geen pesticiden en mest nodig om bamboe te laten groeien en het heeft geen kunstmatige bewatering nodig.

Naast deze mooie voordelen, is een ander pluspunt het feit dat bamboemateriaal heerlijk zacht is. Daarom is het een perfecte grondstof om te gebruiken voor onderkleding. Bij Bamigo kan je naast ondergoed en t-shirts ook sokken ‘van bamboe’ kopen. Betaalbaar is het overigens ook zeker; zo zijn longsleeves (met v-hals) te verkrijgen voor nog geen dertig euro.

Good to know!
Je moet je zeker geen zorgen maken over gebrek aan voedsel voor de panda’s omdat een merk als Bamigo bamboe voor hun kleding gebruikt. Panda’s eten namelijk vooral de kleine bamboesoorten met laaghangende bladeren. De kleding van Bamigo wordt juist gemaakt van de grote bamboesoort Moso, een soort die de panda’s niet eten.

Lees ook:  Van autoband tot trekkingbroek... hoe dan?

Wachten nu alleen nog is op een mooie vrouwenlijn. Een beha van bamboe zou namelijk zeker niet misstaan….

Bamigo - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy