5 x nieuwe food & coffee spots in Amsterdam

by Imke Walenberg

1) Rosalia’s Menagerie
Een leuk nieuw cocktailbarretje op de Wallen geïnspireerd op Dutch heritage en spirits. Het interieur is lekker kitscherig met veel dierenelementen (een menagerie is een verzameling wilde en exotische dieren die in gevangenschap worden gehouden) en de cocktails zijn zowel klassiek als onverwacht bijzonder.

2) Street Art Bar & Bikkesement De Bajes
Afgelopen februari opende dit Street Art restaurant de ‘gevangenisdeuren’. De imposante muren van De Bajes (tegenwoordig staat het woord ‘Bajes’ bekend als het Bargoense woord voor ‘gevangenis’, maar de oorspronkelijke Jiddische betekenis is ‘huis’) zijn beschilderd met het artwork van fameuze street art artiesten uit de hele wereld. Het all-day eten en drinken doet niet onder voor het visuele geweld. En dat niet alleen; de nachtelijke uurtjes zijn gevuld met cocktails, speciaalbieren, bar bites en een wisselende DJ-programmering.

5 x nieuwe food & coffee spots in Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3) Portugese koffiebar Nata
De Portugese koffiebar ‘Nata Lisboa’ strijkt deze maand neer in Amsterdam aan de Scheldestraat 1 onder het motto ‘the world needs nata’. Nata Lisboa is vernoemd naar het welbekende zoete gebakje uit Portugal, de pastel de nata. Op de menukaart vind je naast heerlijke Portugese koffie en uiteraard de beroemde pastel de nata, heel veel andere lekkernijen, zoals de pão com chouriço (warm broodje met chorizo) en pastel de bacalhau (stokvispasteitje).

5 x nieuwe food & coffee spots in Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

4) Koala Republic
Vers geopend aan de Jan Evertsenstraat, dit smart food concept. Wat je kan verwachten? Veel healthy food en drinks zoals homemade granola, citroen verbena thee en yoghurt tahini. Opeten doe je je gezonde maaltje in bijvoorbeeld de toffe, hoge loveseat. Niet te missen!

Lees ook:  Op zeilvakantie in Griekenland. Tips & tricks!

5 x nieuwe food & coffee spots in Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5) Baut Paradijs
Na vier eerdere succesvolle locaties is restaurant Baut nu (weer) te vinden in Oost en wel op het Paradijsplein (what’s in a name…). Hier kan je de aankomende tijd om de kookkunsten van chef Michiel van der Eerde te komen proeven. Hemelse toevoeging aan het nieuwe Oostpoort zeggen wij!

5 x nieuwe food & coffee spots in Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy