5 x de leukste strandhotels

by Imke Walenberg

Uitzicht van Hôtel de Pen Bron

Yes, we hebben de lente (dan eindelijk) in onze bol! Tijd om helemaal tot rust komen tussen de duinen, af te koelen met een frisse duik of even opladen met een drankje in de hand, de voetjes in het zand en fantastische zonsondergangen vanaf een gezellig terras. Een strandhotel boeken voor deze dagen is dan ook de oplossing! Van Schoorl en Toscane tot van Franse streken als Bretagne en Normandië: met uitzicht op zee is het altijd vakantie.

1) Je hoeft echt niet ver te vliegen om te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek. Op slechts 50 kilometer afstand van Amsterdam hoor je niets dan natuurgeluiden in het grootste duingebied van Nederland: Schoorl. Strandhotel Camperduin ligt midden tussen de duinen, dijken en weilanden én op slechts 100 meter van de zee. Het enige dat jij deze zomer ziet vliegen zijn de vogels uit vogelreservaat De Putten.

2) Iets minder Hollands? Ecoresort Casa degli Ulivi ligt wat verder weg, maar minstens zo afgelegen. Op het Toscaanse eiland Elba kun je milieuvriendelijk genieten van Italiaanse gastvrijheid en exclusieve service: er zijn vijf kamers, allen geheel in stijl met het eiland. Denk: lokaal, harmonieus en een ultiem zomergevoel!

3) Natuurfanaten zijn aan het juiste adres bij Hôtel de Pen Bron in het Franse Bretagne. Dit strandhotel is uniek in zijn soort door de bijzondere ligging in een bos op schiereiland Guérande in zee. Guérande kent een lange historie die ook zeker niet onverdienstelijk was: die van het Witte Goud.

Lees ook:  Dit zijn dé (zomer) horlogetrends van 2019

4) Liever zoet dan zout? Aan de roze granieten kust van Noord-Bretagne ligt een ander prachtig strandhotel met zeezicht. Seafood en cider kan in Hôtel le Manoir du Sphinx niet ontbreken.

5) Last but zeker not least.. Hôtel le Bellevue. Een hotel met zo’n naam kan natuurlijk niet anders dan een subliem uitzicht hebben. De prachtige tuin van Bellevue, aan de kust van Normandië, kijkt uit over zee. En door de serre kan daar ook bij minder weer van worden genoten. Dit hotel in Franse stijl met Franse keuken ademt – hoe kan het ook anders – één en al Franse klasse.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy