Yes, het wordt weer fietsweer! Maak jezelf daarom ‘fiets-ready’

by Isabeau Kamphuis

Het moet je zeker zijn opgevallen: het weer wordt langzamerhand weer wat vriendelijker! Overdag halen we temperaturen van boven de 10 graden waar het een week geleden overdag nog -1 was. Genieten van deze weeromslag doen wij natuurlijk zoals alleen echte Nederlanders dat kunnen: op de fiets!

Jezelf ‘fiets-ready’ maken
Net als een auto heeft een fiets elk jaar behoefte aan een apk. Zorg dus dat je fiets goed wordt nagekeken elk jaar. Werken je remmen nog wel goed? En je lampen, zowel voor als achter? Heeft je ketting misschien wat olie nodig? Werkt het slot nog wel naar behoren? Zijn de banden nog stevig genoeg? Allemaal zaken die handig zijn om te laten checken. En is er iets aan vervanging toe? Aarzel dan niet om hier in te investeren. Een goed werkende fiets is het halve werk. Wil je er echt voor gaan? Dan zorg je dat je outfit ook helemaal fiets-proof is. Een perfect zittende helm, lekkere fietsschoenen en een mooie zonnebril horen daar natuurlijk zeker bij.

Ontdekkingstocht
Niks leuker dan op ontdekkingstocht in eigen omgeving. Waarschijnlijk zijn er genoeg plekjes in de buurt waar je misschien wel van weet maar nog nooit geweest bent. Of je moet ze nog ontdekken, dat kan natuurlijk ook. Met de fiets kom je op veel meer plekken dan met de auto en het gaat een stuk sneller dan wandelend. Trek die trouwe tweewieler daarom uit de schuur en trap er op los. Door de oude stadskern of juist de natuur in, it’s up to you! Maar ook wij realiseren ons dat het nog lang geen zomer is. Daarom nog een laatste tip: investeer in een paar goede handschoenen. Fietshandschoenen bieden de perfecte oplossing voor de koudere tochtjes en hoeven helemaal niet duur te zijn en zo heb je wel extra grip en voorkom je dat je vingers in kleine ijspegeltjes veranderen.

Lees ook:  De Abarth 500e: een flinke dosis ‘pittige pret’ op wielen

Dagelijkse biker
Ook als je het niet helemaal ziet zitten om je vrije tijd te besteden aan het maken van fietstochten of als je er gewoon geen tijd voor hebt kun je kiezen voor de tweewieler lifestyle. Nu het weer wat zachter wordt is op de fiets naar je werk natuurlijk wat wij Nederlanders doen! Dat dagelijkse beetje beweging kan een enorm verschil maken in hoe je je voelt overdag. Wat is er nou lekkerder dan fris en opgewekt achter je bureau neer ploffen?

Fietsen op tv
Als laatste moeten we natuurlijk ook nog even benoemen dat met het steeds beter wordende fietsweer, ook weer het wielerseizoen gaat beginnen! Wij kunnen ons nu al verheugen op Luik-Bastenaken-Luik, de Giro d’Italia, Ronde van Lombardije, Tour de France en Vuelta a Espana. Spannende etappes volgen op de televisie met een glas wijn in de hand. En als je echt een beetje wielerfanaat bent, sta je natuurlijk gewoon zelf langs de weg te kijken.

Dat wordt een mooie én gezonde lente en zomer vol fietsplezier!

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy