Dutch Oven - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Trend gespot: de Dutch Oven

Al aan het uitkijken naar die lange zomeravonden in de tuin, park of op de camping? En naar het bijbehorende buiten eten? Wil je helemaal ‘on trend’ zijn voor het lente- en zomerseizoen dan ga je dit jaar niet voor de bbq maar voor een zogenaamde Dutch Oven.

De Dutch Oven is een grote zwarte gietijzeren waar je bijna alles kan bereiden wat je maar kan verzinnen. Van stoofschotels tot aan brood, pizza en ovenschotels. Omdat de deksel van de Dutch Oven een opstaande rand heeft kan je er kolen opleggen waardoor de hitte van alle kanten het voedsel kan verhitten.

Dutch Oven - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Je zal jezelf afvragen waar de Nederlandse benaming vandaan komt. Die link moeten we zoeken bij de Engelsman Abraham Darby die rond 1700 in Nederland zag hoe men daar met gietijzer in zandmallen pannen maakten. Darby nam dit inventieve concept mee naar zijn thuisland, maar gaf de pan wel een naam die herinnerde aan zijn afkomst.

Tijdens de kolonisatie van Amerika maakte men dankbaar gebruik van de Dutch Oven. Dit omdat je er zo veelzijdig mee kon koken (bakken, braden, stoven, frituren én grillen). In Amerika is de pan ook altijd populair geweest, terwijl in Europa dat nu pas begint te komen.

Zelf zo’n Nederlandse gietijzeren oven(tje) aanschaffen? Mooie, betaalbare zijn onder andere te vinden via de website van Poler. Let’s “go Dutch” this summer!

Dutch Oven - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogDutch Oven - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  Skigebied Alpes d’Huez; ook dit seizoen heerlijk skiën, maar wel opletten!

0 comments on “Trend gespot: de Dutch Oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *