Samsung Galaxy S8 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Samsung Galaxy S7 versus het nieuwste Samsung vlaggenschip

Het duurt niet lang meer voor Samsung zijn nieuwste vlaggenschip uitbrengt. Wordt het de Samsung Galaxy S8? Dat is nog even de vraag. Een kopie van zijn voorganger? Als we de geruchten mogen geloven zeker niet! Het nieuwste toestel krijgt verschillende innovatieve upgrades. Benieuwd welke? Je leest hier de verschillen tussen de Samsung Galaxy S7 en zijn opvolger.

Goed om te weten: de nieuwste Samsung Galaxy is nog niet gelanceerd. Dit artikel is daarom gebaseerd op geruchten.

Schermgrootte
Het nieuwe toestel krijgt naar een groter beeldscherm dan zijn voorganger. Namelijk een 5,8 inch in plaats van een 5,1 inch beeldscherm. Ook zijn grote broer, naar verwachting de S8+, is groter met 6,2 inch versus 5,5 inch. Volgens de geruchten bedekt het beeldscherm van de nieuwste Galaxy de gehele voorzijde van de telefoon. Rechte hoeken zijn verleden tijd; bij de S8 zie je uitsluitend ronde ‘edge’ randen.

Geen homebutton
Waar de Samsung S7 de vertrouwde homebutton nog kende, vind je deze bij zijn opvolger waarschijnlijk niet meer terug. Hierdoor is het design van de S8 nog strakker dan zijn jongere broertjes uit de S-serie. Maar als we geen fysieke homebutton hebben, wat dan wel? De geruchten gaan dat de Samsung de button in het display verwerkt in de vorm van een optische vingerafdrukscan. Exciting!

Betere frontcamera
De Samsung S7 had één van de beste smartphonecamera’s van 2016. Een supersnelle autofocus, helder beeld en de scherpste foto’s, zelfs bij weinig licht. Gaat de S8 dat overtreffen? Jazeker! De nieuwe Galaxy heeft naar verwachting een nog hogere resolutie en de frontcamera krijgt een behoorlijke update. Namelijk een 8 megapixel frontcamera in plaats van 5 megapixel bij de S7. Daarnaast kunnen we rekenen op een autofocusfunctie in de frontcamera. Resultaat? Automatisch scherpstellen en nog scherpere selfies!

Lees ook:  iPhone Xr vs. iPhone Xs: welke past bij jou?

Opslagcapaciteit
Apps downloaden? Video’s opslaan? Met de nieuwste Galaxy heb je geen gebrek meer aan opslagruimte. We kunnen rekenen op een standaard opslagruimte van 64 GB. Daarnaast breid je gemakkelijk uit met een microSD tot 256GB. Een grote upgrade in vergelijking met de S7. Dit toestel beschikt namelijk over standaard 32 GB en is uit te breiden met maximaal 200GB.

Haarscherp beeld
Als je denkt dat de S7 scherp beeld heeft, zal de S8 je verbazen. Met een verwachte resolutie van 3840 x 2160 pixels versus 1140 x 2560 pixels overtreft de S8 de S7 ruimschoots! Waarom de fabrikant voor zulk scherp beeld heeft gekozen? Virtual reality. Grote kans dat Samsung over niet al te lange tijd een nieuwe vr-headset introduceert. En zo dicht op het scherm is een hoge resolutie natuurlijk belangrijk.

Nog snellere processor
Snel, sneller snelst. De nieuwste Samsung wordt verwacht met een supersnelle Exynos 8895 chipset. Volgens Galaxyclub wordt het toestel gelanceerd met Android 7.1.1. Nougat en de allernieuwste versie van Samsung’s eigen interface: Samsung Experience. We verwachten de introductie van veel vernieuwingen en veel fijne features. Denk aan een Always On Display, een Veilige Map en de veelbesproken digitale assistent.

Geen koptelefoonaansluiting
Tja, of we daar heel blij mee moeten zijn is de vraag, maar we konden het eigenlijk wel een beetje verwachten. Net als Apple bij de Iphone 7, heeft Samsung er voor gekozen de koptelefoonpoort weg te laten bij het nieuwe toestel. Misschien niet ideaal maar hierdoor blijft er wel meer ruimte over voor bijvoorbeeld een grotere accu.

Lees ook:  Mini-voorlees-projector voor in de slaapkamer

Helaas is het nog even wachten op de lancering, Samsung heeft de exacte datum namelijk nog niet bekendgemaakt. Tot die tijd wel op de hoogte blijven van al het nieuws over de KPN Samsung Galaxy S8? Schrijf je in en jij wordt als eerste op de hoogte gebracht.

Categories Gadgets

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Samsung Galaxy S7 versus het nieuwste Samsung vlaggenschip

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *