Ruitenwissers: tips & tricks

by Imke Walenberg

De winter is de tijd van het jaar waarin de ruitenwissers van je auto een aardige test moeten doorstaan. IJskoude temperaturen, ‘s ochtends een bevroren voorruit, zout en vuil van vieze winterse wegen, dagen met sneeuw,… al deze factoren kunnen een behoorlijke aanslag plegen op jouw wisserbladen, wat hun prestaties en hun levensduur vermindert.

Gelukkig zijn er handige tips om de levensduur te verlengen. En natuurlijk is het aanbevolen om de tips gedurende het hele jaar te gebruiken, niet alleen tijdens de winterperiode!

  • Probeer nooit ijs van een bevroren voorruit te verwijderen met de ruitenwissers. IJs is zeer scherp en kan gemakkelijk het zachte rubber van een wisser beschadigen. Daarom, om de voorruit van ijs te ontdoen, gebruik je altijd de luchtverwarming van de auto of een speciaal ontworpen antivriesvloeistof.
  • Het wordt aanbevolen om je voorruit en ruitenwissers regelmatig (vooral in de zomer) te ontdoen van opgedroogd vuil, vogelpoep en uitgesmeerde insecten. Wanneer je je auto wast, gebruik dan simpelweg een spons waarmee je je auto kunt wassen en besteed hierbij ook aandacht aan het rubber van de ruitenwisser.
  • Wanneer je je wissers aan zet om de voorruit schoon te maken, gebruik dan altijd voldoende schoonmaakmiddel.
  • Het is slim om de ruitenwissers van de ruit op te tillen wanneer je auto buiten in de zon staat geparkeerd en de temperatuur erg hoog is (meer dan 30 graden). Hetzelfde geldt wanneer de temperatuur onder 0 zakt.

Echter, de levensduur van ruitenwissers is beperkt. Je kunt tot op zekere hoogte de levensduur verlengen, maar wanneer het op is, is het op, omdat de levensduur vooral afhankelijk is van de kwaliteit van het product. Het belangrijkste onderdeel van een ruitenwisser is het rubber en zoals we weten moet juist dat onderdeel veel bewegingen maken over de voorruit, moet het veel vuil en regen verwijderen en ook bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden (zoals hierboven genoemd – warmte, kou, enz). Daarom is het belangrijk dat het rubber van de hoogst mogelijke kwaliteit is.

Lees ook:  Waarom je in 2024 zou kiezen voor een refurbished bakfiets

Wanneer het tijd is om ze te vervangen, zijn er een paar verschillende winkels waar je terecht kunt. Je kan dan naar een officiële autofabrikant gaan (waarschijnlijk de duurste optie), een plaatselijke auto-onderdelenwinkel of een online winkel, zoals Ruitenwissers.com, welke een van de meest populaire online winkels is voor de Nederlands en Belgische markt.

Wanneer je je nieuwe paar ruitenwissers uitkiest, raden wij je aan om hoge kwaliteit producten te kopen als je wilt dat het product lang meegaat en ondertussen zo perfect mogelijk werkt. Goedkoop is immers vaak toch duurkoop!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy