Drones: tips, tricks & inspiratie

by Imke Walenberg

Een aantal jaren geleden was daar de trend van de drone ineens. Niet raar, want wat een toffe, volwassen gadget is. Steeds meer mensen schaffen er dan ook een aan of geven er zelfs een cadeau. Want met een drone kan je werkelijk de meest waanzinnig mooie camerabeelden maken! Maar een cameradrone bedienen vergt wel het een en ander aan know how, skills én vooral weten wat niet en wel mag.

Gebruik
Door de groeiende populariteit van drones, gelden er in Nederland ook steeds meer regels omtrent het vliegen met drones. En die verschillen ook nog weer eens op het gebied van hobbymatig gebruik of juist professioneel gebruik. Gebruik je de drone voor de leuk? Dan mag je onder andere vrij vliegen als je maar onder de 50 meter hoog en 100 meter ver blijft en ook mag je niet in de buurt van een vliegveld opstijgen. Gebruik je de drone professioneel? Dan zijn er heel wat meer regeltjes om rekening mee te houden. Het is zelfs zo dat je er vliegbrevet voor moet halen. Niet raar natuurlijk, want zo’n cameradrone is behoorlijk privacy-gevoelig. Overtreedt je toch de regels? Dan riskeer je een boete en/of je drone wordt in beslag genomen.

Inspiratie
Heb je de skills een beetje onder de knie? Eventuele benodigde certificaten in bezit? En niet te vergeten een mooie drone aangeschaft (zoals de Bebop 2 FPV of de Mavic Pro)? Dan is het zeker meer dan leuk om met jouw eigen drone aan de slag te gaan en er de mooiste foto’s en filmpjes mee te maken. En inspiratie is er online genoeg te vinden! Zo vergaapten wij ons aan de volgende ontzettend mooi gemaakt dronebeelden:

  1. Een beter beeld van het prachtige landschap van IJsland ga je niet krijgen
Lees ook:  Top 5 reisgerelateerde jobs

https://vimeo.com/177240898

  1. Het geweldige Kaapstad, met haar Tafelberg en wijnvelden, vanuit de lucht

  1. De besneeuwde Alpen op haar mooist

Enne, don’t worry, dronebeelden op wat meer lokaal niveau zijn ook zeker heel mooi!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy